• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
Veysel Karani Hazretlerini anma etkinlikleri yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Mayıs ayının 2. Haftasında yapılan etkinliklerle anılan Peygamber dostu Veysel Karani Hazretleri, bu yılda çeşitli etkinliklerle anıldı. Hz Veysel Karani Derneği ile Veysel Karani Belde Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği etkinliklere halk da büyük ilgi gösterdi. Türbe avlusunda yapılan etkinlikler 2 gün sürdü.

Anma etkinliklerine Dicle Üniversitesi`nden Prof. Dr. Nurettin Turgay, İhtar-Der Başkanı Ayetullah Tanhan, Hz Veysel Karani Derneği Başkanı Mustafa Kına, Aktivist Hatice Seviptekin, Dicle Üniversitesinden Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Prof. Dr. Edip Çağmar ve Aktivist Şimel Beğik katıldı.

Etkinlikte düzenlenen panellerde özellikle Hz Veysel Karani`nin hayatı, anne sevgisi, Hz. Veysel Karani`yi anlamak ve Hz Veysel Karani`nin bıraktıkları gibi konulara geniş yer verildi. Etkinlik okunan mevlüt ve halka dağıtılan yemek ile devam etti.

8 aylık bir dernek olmalarına rağmen ciddi projelere imza attıklarını ifade eden Hz. Veysel Karani Dernek Başkanı Mustafa Kına, böylesine büyük bir Peygamber dostuna gösterilen teveccühün az bile olduğunu söyledi.

Kına, yaptığı açıklamada, “Bizim Derneğimizin tek amacı Hz. Veysel Karani`yi tanıtmak, anlamak ve hak ettiği değeri vermektir. Onun için yönetimimizle bu işe gönül verdik. 8 aylık bir dernek olmamıza rağmen böylesine anlamlı ve dolu dolu bir etkinliğe imza attık. 4 aydan beri tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah ileriki yıllarda daha iyi anma ve tanıtma etkinliklerine imza atarız.” diye konuştu.

“Hırka-ı Şerif için imza kampanyası”

Veysel Karani Beldesinde bulunan Hz. Veysel Karani`ye Hz Muhammed tarafından verilen Hırka-ı Şerif`in beldeye getirilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Yaklaşık 1 hafta boyunca süren etkinliklerde İstanbul Hırka-ı Şerif Camisinde bulunan Hırka-ı Şerif`in Beldeye getirilmesi için imza toplandı. Ayrıca Hırka-ı Şerif`in getirilmesinin yanı sıra beldenin ilçe olması için de halk imza verdi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir