• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
Tatvan'da "İslami Kimlik ve Islah Çabaları" konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu (BİKAP) bileşenleri “İslami Kimlik ve Islah Çabaları” konulu konferans düzenledi.

Program, okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra BİKAP Başkanı Fırat Kıranşal selamlama konuşması yaptı.

Kıranşal ‘Sizden iyiliği emreden kötülükten men eden bir topluluk bulunsun.’ ayetini hatırlatarak, “Kur’an’ın bize yüklediği göreve baktığımızda biz, yeryüzündeki bütün insanlıktan sorumluyuz. Tüm insanların başına gelen belalardan, musibetlerden, savaşlardan sorumluyuz. Şayet buna karşı sessiz kalmışsak, bu zulümlerde zulmedenlerden taraf olmuşsak, mazlumdan yana taraf belirlememişsek, hepimiz bunun hesabını ahirette vereceğiz.’’ dedi.

Programda bir konuşma yapan Selahattin Eş Çakırgil, Mısır’da Muhammed Mursi’ye verilen idam kararına değinerek, “Hangi netice ile neticelensin bu karar ama bizim izzetimizi, bizim haysiyetimizi temsil eden bir lider olarak ortaya çıktı. Daha önceden pek haberimiz yoktu. Bazı insanlar vardır. Kimliklerinin ortaya çıkması için ateşle denenmesi lazım. Mursi bugün böyle deneniyor. Ve 20 aydır zindanda tutuluyor. 2 bin 500 kişi sadece Adeviyye meydanında kurşuna dizildi ve dünya buna sessiz kaldı.” ifadelerine yer verdi.

Son olarak söz alan Hamza Türkmen ise şunları kaydetti: “Akıl, vahye ulaşmak için en önemli araçtır. Aklını kullanmayan insanları Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de en aşağılık mahlûklara benzetiyor. Bu kitaba baktığımızda İbrahim Suresine, insanları karanlıktan, zulümattan aydınlığa çıkartan bir kitaptır buyuruyor.”

Konferans soru cevaplı açıklamalar ile son buldu.   (Menderes Beysülen-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir