• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Evliya türbesinde PKK/HDP propagandası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeyh Mahmut Türbesi ziyaretgâhında PKK/HDP üyeleri siyasi propaganda yaptı. Aralarında Batman HDP Milletvekili adayı Ayşe Acar Başaran`ında bulunduğu gurup sloganlar eşliğinde türbede yürüyüş yaptı.

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında ziyaretçi akınına uğrayan Şeyh Mahmut Türbesi`nde PKK/HDP`lilerin siyasi propaganda yapması, grup halinde sloganlar atarak ziyaretgâhta bulunanları rahatsız etmelerine halk tepki gösterdi.

Şeyh Mahmut Hazretleri Türbesi ziyaretgâhında PKK/HDP`lilerin siyasi propaganda ve yürüyüş yapıp ve sloganlar atmalarıyla ilgili konuşan ziyaretçilerden Abdullah Erol, “Burada, yani maneviyatı yüksek bir ortamda bu tür davranışların sergilenmesi halkı huzursuz etmektedir. Evliyaların ziyaretgâhları siyasete alet edilemez.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Türbenin bir başka ziyaretçisi H. Şehmuz Arslan ise “Bu yapılan yanlış bir davranıştır.  İslamiyet`te böyle bir şey yoktur.” dedi.

Hz Muhammed`in soyundan geldiği belirtilen müderris ve büyük bir âlim olan Şeyh Mahmut Hazretlerinin türbesini ziyaret etmek ve bu evliyanın türbesinde bir Fatiha okumak maksadıyla Türkiye`nin dört bir yanından gelen insanlar ise karşılaştıkları PKK/HDP propagandası ve sloganları karşısında şaşkınlıklarını, endişelerini ve hayretlerini gizleyemedikleri görüldü.

Öte yandan ziyaretgâhla ilgili bilgi aldığımız Dere Köyü muhtarı da şunları ifade etti: “Hz Muhammed`in (sav) soyundan olan şeyh Mahmut Hazretlerinin Hicri 692 yılında Basra`dan gelip Batman`ın Sason ilçesindeki Gola köyüne yerleşmiştir. Orada kısa bir süre kaldıktan sonra Kozluk`un Yukarı Kıratlı (Baştirm) köyüne yerleşen Şeyh, sağlığında keramet sahibi, müderris, yardımsever ve büyük bir âlim olarak bilinmekteydi.”

Köylülerin seyitlik soyundan geldiğini vurgulayan muhtar, Şeyh Mahmut Hazretlerinin bu köyde Mayıs ayında vefat ettiğini ve türbesinin o günden bu güne ziyaretçilerin akınına uğradığını, bundan dolayı Mayıs ayının ilk haftasındaki Cuma günlerinin ziyaret günü olarak kabul edildiğini belirtti.

Muhtar, 571 yıldır sürdürülen bu geleneksel ziyaretlerde köylülerin her yıl dışarıdan gelen misafirler için 500 ile 600 koyun kestiklerini ve öğlen kılınan namazdan sonra kesilen koyunların etinden yapılan yemekleri misafirlere ikram ettiklerini anlattı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir