• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Bakan açıkladı: 946 PKK`lı teslim oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,  teslim olan PKK'ciler sayısından son dönemde dikkat çekici bir artış yaşandığını  belirterek, 23 Mart 2013'ten bugüne kadar gerek yurtiçinde gerek yurtdışında 946  PKK'ci teslim olduğunu açıkladı.

Yılmaz, katıldığı AA Editör Masası'nda, gündeme ilişkin soruları  cevapladı. Teslim olan PKK'ci sayısında bir artış olup olmadığına ilişkin soru  üzerine Yılmaz, son dönemde teslim olan PKK'ci sayısında ciddi bir artışın göze  çarptığını söyledi.

"23 Mart 2013'ten bugüne kadar gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında  teslim olan PKK'ci sayısı 946 kişidir. Bine yakın PKK'ci teslim oldu. Bu  büyük bir sayı" diyen Yılmaz, bu sayının Türkiye'de hayatın normalleşmeye devam  ettiği bir durumun göstergesi olduğunu ifade etti.

Türkiye'de gerilime, çatışmaya ve şiddete yol açan suni gerilimlerin  ortadan kaldırıldığını belirten Yılmaz, "Huzur aynı sağlık gibi kaybedildiğinde  değeri anlaşılır. Hatta huzur hava gibidir, varken hiç kıymeti bilinmez ama hava  alamadığınızda havanın kıymetini bilirsiniz. Biz Türkiye'de huzuru sağladık.  Çevremizde bir ateş çemberi var ama ülkemize gelen her savunma bakanı 'bu kadar  ateş çemberi içerisinde ateşin size sirayet etmemesini nasıl sağlıyorsunuz?' diye  soruyor. Bunu cevabı; halkın istikrar ve güvene verdiği önem, bize olan duaları"  diye konuştu.
Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir