• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Avusturya 300 mülteciyi barındıramadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya hükümetinin, artan sığınmacılar için çadır barınaklar kuracağını açıklaması tepkilere neden oldu.

Avusturya İçişleri Bakanı Mikl-Leitner, hızla artan sığınmacıların korunması için son çare olarak çadır barınaklar yapılacağını ve bu kapsamda Yukarı Avusturya'ya iki, Salzburg'a bir çadır barınak kurulacağını açıkladı.

Hükümetin sığınmacılar için çadır barınaklar kurma planına siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinden tepki geldi. Yeşiller Partisi Genel Başkanı Eva Glawischnig, Bakan Mikl-Leitner'in birkaç yüz sığınmacı için acil durum ilan etmesinin abartılı olduğunu belirterek, Lübnan gibi küçük bir ülkenin bile komşusu Suriye'den yüz binlerce sığınmacıya ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Avusturya'nın da Lübnan'dan ders alması gerektiğini söyleyen Glawischnig, kullanılmayan askeri karargahların barınma için yeterli olacağını kaydetti.

Yardım kuruluşu Caritas ve Kızılhaç'dan yapılan açıklamalarda, çadır kurma planının "gülünç ve gereksiz olduğu" belirtilerek, alternatif konaklama modellerinin aranması çağrısı yapıldı. Caritas Genel Sekreteri Klaus Schwertner, 300 sığınmacı için çadır yerine uygun barınaklar bulunabileceğine işaret etti.

Avusturya Kızılhaç Genel Sekreteri Werner Kerschbaum ise Avusturya'nın dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer aldığını belirterek, sığınmacıların çadırlarda kalmasına gerek olmadığını ifade etti. Kerschbaum, "Bizim için sığınmacıların çadırlara yerleştirilmesi, en kötü çözümdür" dedi.

Yaklaşık 8,5 milyon nüfuslu Avusturya, Avrupa Birliği'nin kota sistemini öngören tartışmalı göçmen planına destek veriyor. Avusturya'da, 2014 yılında 28 bin sığınma başvurusu yapıldığı ve bu sayının artarak devam ettiği belirtiliyor. Afganistan ve Suriye'den sadece bir hafta içerisinde 600 sığınmacınınAvusturya makamlarına başvuru yaptığı bildirildi. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir