• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
Avrupa Sokaklarında Hz.Peygamber`in Hadisleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Viyana İslam Federasyonu bu yıl yine bir hadis kampanyası başlattı. İFW, “Toplumsal Dayanışmaya Çağrı” başlığı altında yürüttüğü hadis kampanyası çerçevesinde, Avusturya’nın beş farklı şehrinde bu yıl Peygamberimizin “Toplumun Efendisi Topluma hizmet edendir” hadisiyle insanlara sosyal sorumluklarını hatırlattı.
 
Avusturyalıların yoğun ilgi gösterdiği hadisler, Avusturya`nın, başta başkent Viyana olmak üzere, büyük şehirlerinin sokaklarını altinci defa süsledi.
 
Viyana İslam Federasyonu, gelenekselleşen Sosyal Dayanışma Kampanyası`nın bu yıl altıncısını gerçekleştirdi. Peygamber Efendimiz’in özellikle sosyal sorunlara ışık tutan hadislerine yer verilen kampanya ile hem İslam`ın evrensel mesajının insanlara ulaştırılması, hem de Peygamberimizin tanıtımı amaçlanıyor.
 
Viyana İslam Federasyonu tarafından "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır." hadisiyle 2006 yılında başlayan Sosyal Dayanışma Kampanyası, dünyanın en büyük sorunlarından biri olan açlığı bahis konusu yapan ‘Kişi komşusu açken tok kalamaz.` hadisiyle devam etti. Kampanya, özellikle Avrupa`da gittikçe zayıflayan aile kurumuna vurgu yapan "Sizin en hayırliniz, ailenize en hayırlı olanınızdır." Hadis-i Şerifi, "Bir iyiliğe vesile olan onu yapmış gibidir" ve "Sadaka malı azaltmaz" Hadis-i Şerifleriyle devam etti. Bu yıl ise "Toplumun Efendisi Topluma hizmet edendir“ Hadis-i Şerifi Avusturya sokaklarını süsledi.
 
Kampanya süresince bu yıl 690 Metro Vagonunda ve 385 ışıklı sokak panolarında (City Light) gösterilen hadisler Almanca ve İngilizce olmak üzere iki dilde yayınlandı. rnViyana İslam Federasyonu (İFW) bu hadis kampanyasıyla İslam’ın bütün güncelliği ile ortada durduğunu ve güncel sorunlara en güzel şekilde cevap verdiğini ortaya koymak istiyor. Peygamber Efendimizin evrensel çağrısını, Müslümanların yanı sıra diğer dinlerin mensuplarına da ulaştırılmasını sağlayan bu güzel kampanyanın, önemli bir boşluğu doldurduğu belirtiliyor.
 
Lüks yaşam tarzının giderek yaygınlaştığı bir ortamda yardımlaşma kültürünün unutulduğuna ve özellikle kriz zamanlarında bağış yapmanın ve sadaka vermenin önemine dikkat çeken Viyana İslam Federasyonu’ndan, düzenledikleri hadis kampanyasının gelecek yıllarda da devam ettirileceğini açıklaması geldi.
 
Kaynak: TRT
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir