• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
`Havadan, karadan ve denizden Gazze`ye`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze`ye Haziran ayında karadan, havadan ve denizden tekrar yola çıkacaklarını söyledi.

Yıldırım, Alanya Sağlık Eğitim Bilgi İletişim Ahilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEBİLAY) Alanya Şubesi tarafından Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Mavi Marmara Şehitlerini Anma Mazlum Ortadoğu Halklarına Destek ve Dayanışma Gecesi’ne katıldı. Yaklaşık bin 500 kişiye konuşan Yıldırım`ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi ve salonda ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları atıldı. 31 Mayıs anısına hazırlanmış bir filo daha olduğunu belirten Yıldırım, Haziran ayının ortalarına doğru her ülkeden bir gemi çıkacağını belirtti. Mavi Marmara’nın da Avrupa’dan çıkacağını kaydeden Yıldırım, dünyanın her yerinden gemiler geleceğini anlattı.

"UÇAK SATIN ALIYORUZ"

"İsrail şunu çok iyi bilecek. Bu Akdeniz İsrail’in değil. Biz şehit olduk diye korkmuyoruz. Geri adım atmayacağız" diyen Yıldırım, Gazze’de ambargo kalkana kadar ve Mescidi Aksa yürüyüşü tamamlana kadar deniz ile kara intifadasının devam edeceğini kaydetti. Sadece denizden değil, kara konvoylarının da hazırlandığını vurgulayan Yıldırım, bir uçak satın alma projesinin gerçekleşmek üzere olduğunun haberini verdi.

Uçak ile de Gazze’ye doğru hareket edileceğini aktaran Yıldırım, İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırı anı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Yıllarca bunlar senaryoarı düzenleyip kendilerine saldırıldığını ve kendilerini masum olarak gösterdiler. Milyarlarca dolar harcadılar. Öldürdüler, ‘Biz ölüyoruz’ dediler. Hapse attılar, ‘Biz haklıyız’ dediler. Filistinli çocukların kolunu kırdılar. ‘Filistinlik çocuklar bize taş attılar’ dediler. Dünya da buna inandı. Emperyalizmler ve zalimler inandı. Menfaatperestler ve korkaklar inandılar. İsrail askeri saldırdığında biz bir karar almıştık. ‘İsrail’in gerçek yüzünü bütün dünyaya göstereceğiz’ dedik. Onun için saldırdıklarında ‘Ölsek de, öldürmeyeceğiz’ dedik. Şehit olduk ama üzülmedik. Size şunu söyleyeyim. Oturup yatıp kalksınlar ki, ‘Biz bu kararı’ aldık. Yoksa biz onlardan en az yüz tanesini öldürürdük. Buna da gücümüz vardı. Çünkü silahlarını almıştık. Üzerlerindeki bombaları da almıştık. Ama kurşunlanırsa dünya da, ‘Bunlarda terörist, bunlar oraya yardım götürmüyor, İsrail haklıdır’ derler diye biz bir tercihte bulunduk. Biz onların ayaklarının titrediğini, yüreklerinin nasıl korktuğunu gördük. Esir alındığımız anda bile onların cesaretsizliğini gördük. Ellerimi bağlayıp yukarı götürdüklerinde yine karşımda elleri bağlı bir bacımız vardı. Gözünde öyle bir cesaret vardı ki, içimden dedimki, ‘Ey İsrail, bırak erkeklerimizi, kadınlarımız bile sizden kormuyor. Kadınlarımız bile sizi yenebilir.’ Biz bunu gördük” dedi.

"GAZZE`DE İNSANLAR ÖLÜRKEN RAHAT YAŞAMAMIZI BEKLEMEYİN"

Daha önce Arap liderlerine seslendiğini kaydeden Yıldırım, şimdi de dünya liderlerine seslendiğini ifade ederek, "Gazze’de insanlar ölürken bizim rahatça yaşamamızı beklemeyin. Mescidi Aksa esirken bizim sessiz kalmamızı da beklemeyin. Biz açık söylüyoruz. Hıristiyan ve Yahudilerle hiçbir problemimiz yok. Hatta Hıristiyan ve Yahudiler de bu gemilerde yer aldılar. Ama bizim bir yerle problemimiz var. Bunu da cesurca ve korkmadan söylüyoruz. O da insanlığa bir virüs gibi bulaşan Siyonizm ile bir problemimiz var” diye konuştu.

Alanya’nın turizm merkezi olduğunu ve gemi yoluyla İsrailli turistlerin ilçeye geldiğini vurgulayan Yıldırım, “Bunlar esnafa bir kuruş bırakmazlar. İsrailliler para harcamazlar ama gelirler. Onlar için tatil beldesi olarak Türkiye’de sadece Rize ve Alanya var. Bunu şehitler adına istiyorum. Bu adamları, özür dilemeden, tazminat ödemeden, ambargoyu kaldırmadan ve de bu katliamı işleyen başbakanları, bakanları cezaevine girmeden buralarda tatil yapmasına karşı çıkın. Zaten para için sessiz kalalım desek bunlar cimridir. Bir kuruş harcamazlar” şeklinde konuştu.

Programda İsrail askerlerinin Mavi Marmara`ya yaptığı baskın anının görüntüleri sinevizyon eşliğinde gösterildi. Muhammed Etli isimli bir çocuk, kara kalem çalışması ile çizerek yaptığı ‘Mavi Marmara’ gemisinin resmini Yıldırım’a hediye etti. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen destek ve dayanışma gecesinde sahne alan Grup Genç, ilahi ve ezgilerle salondakileri coşturdu. Salondaki genç bayanlar, Filistin bayrakları ile geceye renk kattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir