• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
26 engelliye tekerlekli sandalye verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen programda Kızıltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 26 engelliye tekerlekli sandalye hediye edilirken, engelli Fevziye Aydemir ve Hekim Aydemir isimli evli çifte ev yardımı olarak 26 bin TL para verildi.

Programa, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Ak Parti Mardin Milletvekili adayı Orhan Miroğlu, Ak Parti il Başkanı Bahattin Uncu, İlçe Başkanı Murat Durgan, engelliler aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Engelliler Derneği Başkanı Türkan Yılmaz, amaçlarının yardımlaşma olduğunu ve Kaymakamın, Emniyetin kendilerine destek olduğunu belirterek engel çıkarılmadığı sürece engelli olmadıklarını söyledi.

Kaymakamı Ermiş ise “10-16 Mayıs tarihlerinde engelliler haftasını kutluyoruz. Maalesef günümüzde toplumsal sorunlara olan ilgisizlik dünyadaki ilgisizlik bu tür günlerin sayısını artırıyor. Normalde 365 gün hatırlanması gereken değerler unutulduğu için maalesef senenin bir gününde hatırlansın diye bu günleri düzenliyoruz. Aslında bizim kültürümüz bu değil ama bütün dünyada kutlandığı için biz de kutluyoruz.  Bu hafta ve günleri mevcut sorunları konuşmak ve tartışmak daha çok yardımcı olabilmek adına bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

Program, Muhammed Nur’un seslendirdiği ilahi ile engelli küçük bir kız çocuğunun okuduğu şiirle devam etti.

Daha sonra sahneye gelen 3 Suriyelinin, 3 dilde Türkçe, Kürtçe ve Arapça şiir anlatımı eşliğinde Suriye’de yaşadıkları dramı anlatması salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeni ile Türkiye’ye sığındıklarını orada yakınlarını annelerini kaybettiklerini ve kendi ülkelerinde okullarını, anılarını, kardeşlerini, arkadaşlarını, çiçeklerini ve vatanlarını bıraktıklarını ifade ettiler.

Suriyeli Ahmet Ebu Hemde de” Halk eğitim merkezinde Türkçe öğrendim Kaymakam ve hocalarıma teşekkür ediyorum.  2012 yılında Suriye’de evime füze düştü hamile annem ve kız kardeşim öldü. Benim bir ayağım kesildi şimdi protez ayak ile yürüyorum.” şeklinde konuştu.

Program,  yemek ikramının ardından sona erdi. (Mehmet Aslan - İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir