• DOLAR 32.591
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2492.31
  • ...
Van`da Hayat Zorlaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da art arda yaşanan 2 deprem ve devam eden artçı sarsıntılar, hayatı iyice zorlaştırırken, vatandaşlar günlük ihtiyaçlarını merkezde kurulan STK`ların yardımlarıyla gidermeye çalışıyor.

Bu kapsamda Van`ın Cumhuriyet Caddesi eski Tekel binası civarında bir aşevi kuran İHH İnsani Yardım Vakfı, depremzede vatandaşların yemek ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Dondurucu soğuklara rağmen uzun kuyruklar oluşturan depremzedeler sıkıntıları şöyle dile getirdi.

Evlerinin tamamen kullanılmaz halde olduğunu söyleyen Erhan Yıldız; "İslami STK`ların yaptığı bu yardımlar bizi bir nebze de olsa mutlu ediyor. Emeği geçen İslami STK`lardan Allah razı olsun" dedi.

Cebindeki son parayı yemeğe vermek zorunda kaldığını söyleyen Haşim Tusun ise; önemli bir noktaya vurgu yaparak "Umarım vatandaş en kısa sürede bu durumdan kurtulup eski yaşamına devam eder bunun için isyan değil hep birlikte Allah`a dua edelim" çağrısında bulundu.

Hastasını dışarıda bırakıp geldiğini söyleyen Selami Kurutla ise tüm dünya Müslümanlarından dua çağrısında bulunarak, "Hem hastam için hem de tüm vanlılar için dua istiyorum." Dedi.

Mehmet Öner ise başta İHH olmak üzere bu yönde çabalayan tüm STK`lara teşekkürlerini ileterek yaşadıklarını şöyle özetledi; "Keşke ihtiyaçlarımız sadece yemek içmek olsaydı. Sizin aracılığınızla bir kez daha yetkililere sesleniyoruz: 9 çocukla dışarıda kaldık evimiz yıkıldı çadır alamadık şu an cebimde çay içecek bir kuruş param bile yok. Param olsa ben de göç edenler arasında olurdum imkanımız yok Van dışına çıkamıyoruz. 9 çocukla bu soğukta sokakta kaldık. Erciş`te bir çocuğun soğuktan öldüğünü duyduk bir şeylerin yapılması için birilerin ölmesi mi gerekiyor" diye sorarak yaşadıkları dramı özetledi.

Sedat Karatay -İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir