• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
Doğu Kudüs`ün Çileli Çocukları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Çocukları Savunma Örgütü Filistin birimi "Doğu Kudüs`ten Sesler: Filistinli Çocukların Karşılaştığı Durumlar" başlığı altında yeni bir rapor yayımladı. İsrailli yerleşimcilerin işgal altındaki topraklara akınını teşvikle oluşan durumu aktaran rapor, Doğu Kudüs`ün Filistinli sakinlerinin nüfus artışı ve gelişimini sınırlamaya yönelik idari ve yasal uygulamalara dikkat çekiyor.

İsrail`in tek taraflı ilhak ettiği Doğu Kudüs`te 15 Filistinli çocuk ve annelerle yapılan görüşmelerle hazırlanan rapor, üç ana konuya odaklanarak, uzun süreli askeri işgal altında yaşanan zorluklara ışık tutuyor:

Ev yıkımları: İsrail`in keyfi imar sınırlamalarına uymayan, Doğu Kudüs`teki tüm Filistinlilerin evlerinin yaklaşık yüzde 32`sini etkileyen yıldırma politikası yüzünden en az 86 bin 500 Filistinli evlerinin yıkılması riskiyle yaşıyor.

Yerleşimci şiddeti: Ocak 2010 ve Mayıs 2011 tarihleri arasında, BM Filistinli çocukları hedef alan 24 şiddet eylemi kaydetti. Doğu Kudüs`te yaşanan bu olaylarda bir çocuk öldü, onlarcası yaralandı.
BM`ye göre, bu rakamlar `kapsamlı, ancak ayrıntılı değil,` ve aynı zamanda fiziksel yaralanmalara yol açmamış taciz ya da sindirmedurumlarını içermiyor.

Yakalama ve gözaltılar: Kasım 2009 ve Ekim 2010 tarihleri arasında, taş atmakla suçlanan, Doğu Kudüslü çocuklara karşı bin 267 suç dosyası açıldı. Gözaltına alınan 20 çocukla yapılan görüşmeler, çocukların yüzde 80`inin, tutuklama, transfer veya sonraki sorgulama sırasında fiziksel şiddete maruz kaldığını ortaya koydu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir