• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Van`ı Bu Kez de 5,2 Vurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, Van`da saat 00.08 sıralarında meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin 7.2`lik ana depremin artçısı olduğunu belirterek, ``Zaman zaman 4.9-5.0`a yakın artçılar olabileceğini söylemiştik. Endişelenecek bir şey yok`` dedi.

Doğan Kalafat, merkez üssü Van merkez Mollakasım köyü olan depreme ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, zaman zaman artçı sarsıntılar olabileceğini daha önce ifade ettiklerini hatırlattı.
Kalafat, şunları kaydetti:

``Zaman zaman söylemiştik, geçen depremden sonra söylemiştik, nadir de olsa orta büyüklüğe varan artçılar olabilir şeklinde. Bu, 7.2`lik ana depremin artçısı. Bu, 5.6 gibi bir deprem değil artçı bir deprem ve zaman zaman bu tür büyüklüklerde depremler olabiliyor.

Bu deprem büyük depremin artçısı, kesinlikle bir paniğe gerek yok. Bu deprem için konuşulacak pek fazla bir şey yok. Zaman zaman 4.9-5.0`e yakın, bu civarda artçılar olabileceğini söylemiştik. Endişelenecek bir şey yok.``

KORKULAN OLMADI

Van`ın Merkez Mollakasım köyünde meydana gelen 5,2`lik deprem`in ardından ilin merkezinde ambulans ve sivil savunma ekipleriyle gezen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, olumsuz bir taployla karşılaşmadılar.

Depremin ardından Van Afet Acil Durum Müdürlüğünden çıkan ambulanslar ve sivil savunma ekipleri, Van`ın sokaklarını gezdiler. Yetkililer sokaklarda herhangi bir durumla karşılaşmadılar.

Yetkililer il genelinde ve köylerde yaptıkları ilk çalışmalarda depremin bir yıkıma ve yaralamaya yol açmadığını kaydettiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir