• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Almanya`da OLMALI, Türkiye`de OLMAZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hüseyin Kaya / Doğruhaber
 
Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya gelen Başbakan Erdoğan, burada yaşayan Türkler için anadilde eğitim istemiş. Erdoğan, “Türkler kendi dilini öğrenirse, ikinci dili öğrenmeleri o kadar kaliteli olacaktır” demiş. Tayyip Erdoğan’ı anlamakta gerçekte zorlanıyoruz.

Bu yönde bir açıklamayı bir sene kadar önce yine yapmıştı ve biz Siyaset Gemisinde yine kendisini eleştirmiştik.
İdeolojik geçmişi itibariyle, inancına bağlılığıyla onu bir “Türk milliyetçisi” olarak tanımlamak haksızlık olur diye düşünüyorum.

Bulunduğu siyasi çizginin bir dönem milliyetçilerle çatıştığını herkes bilir.
Osmanlıcılık anlayışında da ümmet düşüncesi vardır Erdoğan’ın.
O zaman bu açıklamaları nereye oturtalım?
 
Kürtler için binlerce yıldır yaşadıkları kendi topraklarında “anadilde eğitim olmaz” diyerek kestirip at, Almanya’daki Türkler için anadilde eğitim iste!

“Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” demiyorum.
Artık bunu demenin de pek bir anlamı kalmadı.
Pkk’nin ideolojisini bir tarafa bırakıyorum.

Pkk’nin bir zamanlar Yalçın Küçük ve Doğu Perinçek aracılığıyla hangi derin mahfillerle iş gördüğü konusunu da bir kenara bırakıyorum. Çatı partisi adı altında marjinal sol gruplarla ilişkiye girmesini de iskeletini oluşturan ideolojik kimliğine bağlıyorum ve fazla önemsemiyorum.

Anadilde eğitime karşı çıkmanın mantığını anlamıyorum. Bir Müslüman da, bir liberal de hatta Kemalist olmayan bir solcu da anadilde eğitime karşı çıkamaz.

Sorun devleti koruma refleksi mi? Eğer buysa bu da ciddi olarak sorunlu bir konu. Yani yıllarca sana zulmeden devlet sen iktidar oldun diye tertemiz bir hale mi geldi?

Öyle olmadığını pekala biliyoruz. Bir Ergenekon ortadan kaldırılırken yeni Ergenekonların oluştuğunu herkes fark ediyor.
Öyleyse mesele ne?

Danışmanları farklı şeyler mi anlatıyor?

Konjonktür uygun değilse bunu neden daha sarih bir dille ifade etmiyor?

Dedim ya yerine oturmayan bir şeyler var. Ya başbakanın dünyayı yorumlamasında ya da bizim onun hakkındaki kanaatlerimizde yerine oturmayan bir şeyler var.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir