• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Batman Üniversitesi'nde Sosyal Güvenlik Bölümü açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Alaettin Ökten İlke Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Batman Üniversitesinde Sosyal Güvenlik Bölümü’nün açıldığı müjdesini verdi.

Batman Üniversitesi’yle birlikte Türkiye'de toplamda 9 üniversitede 2 yıllık Sosyal Güvenlik Bölümü’nün açıldığını ifade eden Ökten, “Batman Üniversitesinde de böyle bir bölümün açılması gerekiyordu. Bu sadece Batmanlı gençler için değil, Batman Üniversitesi için de büyük bir kazanım olacaktır. Her yıl kuruma yeni memur alımları oluyor. Kurumumuza, öncelikli olarak Sosyal Güvenlik Bölümünü okuyup mezun olanlardan alınıyor. Bu nedenle böyle bir bölümün açılması Batmanlı işsiz genç kardeşlerimize yeni bir iş imkânı sağlamış olacak.” dedi.

Batman’da Sosyal Güvenlik Bölümü’nün açılması için girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Ökten, “Bizim kurum, KPSS ile eleman aldığı zaman öncelikle kendi bölümünü okuyan öğrencilerden alım yapıyor. Bu yüzden Batman’da da böyle bir bölüm artık olduğu için işsiz gençlerimiz KPSS’den alacakları normal bir puan ile işe yerleşebilecekler. Sosyal Güvenlik Bölümü kent için büyük bir kazanımdır. Bu bölümün açılması Batman halkına bir hizmet, istihdam sağlayacak. En azından öğrencilerimiz iki yıllık bu bölümü okuduktan sonra işe yerleşme konusunda daha avantajlı olacaklar.” ifadelerini kullandı. 

Ökten, bölüme 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrenci alımlarının yapılacağını söyledi.   (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir