• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Yılmaz: TSK`da Paralel Yapıyla ilgili soruşturma başlatılmıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Misafir edildiği için AA'ya teşekkür eden Yılmaz, Ajansın milletin sesi, gözü, kulağı olduğunu, Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren bu toprağın sesini dünyaya duyurduğunu söyledi.

Paralel Yapı'nın, son MGK toplantısında alınan kararla "Kırmızı Kitap"ta "legal görünümlü illegal yapı" olarak tanımlandığı belirtilerek, "Paralel Yapı'nın, devlet içerisinden temizlenmesiyle ilgili bir takım çalışmalar yapıldı. TSK'da bu konuda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz? Bu kapsamda Yüksek Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilen asker oldu mu?" soruları üzerine, Yılmaz, şunları kaydetti:

"Silahlı Kuvvetler milli bir ordu. Milli bir ordu olması silahlı kuvvetlerimizin gücünü ve 77 milyonun da bu orduya olan güvenini göstermektedir. Milli ordu vasfını değiştirmemek lazım. Milli ordu vasfı nedir? Kendini hukuk, kanun içerisinde komutanlara bağlı, komutanlardan aldığı talimatı uygulayan yapı olması lazım. Eğer komutanından değil de bir başka yerden talimat alan yapı varsa o zaman milli olma vasfını kaybeder. Bundan dolayı da gerek Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde yer aldığı şekliyle bir ulusal tehdit olarak değerlendirilen bir yapının milli ordunun içinde yer alması doğru değildir, uygun değildir. Bu, ordumuzun milli ordu vasfını zedeler. Silahlı kuvvetlerimizde bu ana kadar binin üzerinde kişiyle ilgili olarak da ihbar gelmiştir. Bu ihbarlarla ilgili hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir