• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Ortaokul öğrencilerinden proje sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman’ın Kâhta ilçesi Kubilay Ortaokulu öğrencileri, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Aralık 2014 tarihinde yaptıkları proje başvurusunun onaylanmasının ardından projelerini okul bahçesinde sergilediler.

Proje Kapsamında Kubilay Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı 35 proje sergilendi.

Kubilay Ortaokulu bahçesinde sergilenen projeler arasında enerji tasarrufu, güneş enerjisi sistemleri, aydınlatma, virajlı yol, emniyet kemeri ve sigaranın zararları gibi ilginç projeler bulunuyor.

Proje sorumlusu, Kubilay Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Lütfi Yılancı yaptığı açıklamada; “Zor ve meşakkatli bir çalışmanın ardından çocuklarımızın yaptığı projeler gerçekten takdire şayandır.” dedi.

Bu projelerin temel amacının, genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmek, kendilerine güven duygusunu ve ifade yeteneğini arttırmak olduğunu dile getiren Yılancı, “Maalesef toplum olarak, proje yapma becerimiz yeterince gelişmemiştir. Proje deyince hep başkalarının yardımına ihtiyaç duyarız, oysa proje hazırlamak, yapmak ve yazmak zor değildir.” ifadelerini kullandı.    (Mehmet EREN - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir