• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
HDP`ye oy vermeyen esnafın işyerine saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bahçelievler Mahallesi'nde anket yaptığı iddia edilen 3 kişinin, işyerlerini gezerek esnafa "HDP` ye oy verecek misin?" şeklinde sorular yönelttiği ve sorulara "hayır" cevabı veren esnafla tartıştığı iddia edildi. Tartışmadan birkaç saat sonra yüzü kapalı bazı kişiler, hayır cevabı veren esnafın işyerlerine taşlı saldırıda bulundu.

Saldırılar sonucu işyerlerinin camları kırılan esnaf, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polis, saldırganların yakalanması için bölgedeki MOBESE kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı.

İşyeri zarar gören esnafı ziyaret eden Siirt Milletvekili adayı Yasin Aktay, iki gün içerisinde 5 işyerinin camlarının bu şekilde kırıldığını söyledi.

Aktay, "Önce, anketör kılığında birileri geliyor, esnafımıza, apartmanımıza girerek insanların temayüllerini alıyor. Akabinde başka bir grup geliyor ve kimin AK Parti'ye neden oy verdiklerini sorguluyor, açıkça tehdit ediyorlar. Eğer HDP barajı aşamazsa başlarına neler gelebileceğini tahmin edip etmeyeceklerini soruyor, açıkça tehdit etmiş oluyor. Buna rağmen eğer olumlu bir cevap alamıyorsa arkasından camları indiriliyor. Ziyaret ettiğimiz esnafımız, kendisini tehdit altında hissediyor, ciddi anlamda korkuyor. Oylarını hiçbir şekilde HDP'ye vermeme noktasında daha kararlı davrandığını görüyoruz."dedi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir