• DOLAR 32.498
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2476.601
  • ...
Sapanca Gölü'nun suyu maksimum seviyeyi aştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli ve Sakarya'nın arasında bulunan Samanlı dağlarının kıyısında yer alan Sapanca Gölü'nde, bu yıl bölgede yoğun olarak görülen yağmur ve kar yağışı nedeniyle su seviyesi maksimum seviyenin üzerine çıktı.

Suyun iyice yükselmesi ile sahildeki yürüyüş yolları su altında kaldı, birçok işyerini de su bastı.

Samanlı dağlarının yüksek kesimlerinde karların erimesi ile akarsular dolup taşarken, göldeki su seviyesi de her geçen gün yükseliyor. Gölün suyu sahilden yaklaşık  100 metre  içeri girdi.

Belediye ekipleri geçtiğimiz hafta sahil şeridindeki esnafın mağdur olmaması için, su altında kalan sahil şeridine 50 kamyon kum ve çakıl döktü. Ancak bu da, göl suyunun yola taşmasını engelleyemedi. Sahildeki yürüyüş bandı tamamen suyla kaplandı. Sahil bandındaki birçok esnaf işyerine giremez oldu. Bazı işyerlerinin içi de tamamen suyla doldu.

Vatandaş durumdan oldukça şikayetçi. İş yerlerinin zarar gördüğünü söyleyen esnaflar, belediyenin önlem almasını  istediler.

Uzmanlar, göl suyunun zamanla çekileceğini belirtirken, su seviyesinin uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini belirttiler.  (Enes Çetin- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir