• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Gaziantep`e yaptırılacak Caminin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in eski garajlardaki oto tamircilerinin yerleşeceği Şahinbey Sanayi Sitesi`ne hayırsever Abdulkadir Konukoğlu tarafından yaptırılacak olan caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreni, okunan Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an tilavetinin ardından hayırsever Abdulkadir Konukoğlu bir konuşma yaptı.

Hayır yapmak ve kapanmadan amel defterini  hayır dualarıyla doldurmayı amaçladıklarını belirten Konukoğlu, “Bu hayır işini eminim ki herkes yapmak istiyordur. Ama Allah bizlere nasip etti.  Dedemiz, babamız bizlere hep şunu söyledi, ‘Oğlum hayrınızı esirgemeyin. Bizleri de unutmayın. Daima hayrınızı bol verin` derdi. Biz de bunu sürdürüyoruz. Hiç eksildiğini görmedik. Rabbim hep artırıyor. Bize böyle öğrettiler. Öğrendiğimiz bu yolda da devam edeceğiz.”dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise konuşmasında, Şahinbey ilçesinde çok sayıda camiye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Bugün bizim için gerçekten çok güzel bir gün. Burada da şimdi güzel bir camimizin temelini atacağız. Çok cami ihtiyacımız var. Son 6 yılda Şahinbey İlçemizde 360 bin   nüfus artışı oldu. Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez Hocamız, her 3 bin kişiye bir cami olması lazım demişti. O hesapla gidersek bizim 120 camiye ihtiyacımız var. Allah hayırseverlerimizden razı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Çelik`in okuduğu dua ile birlikte Caminin temeli atıldı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir