• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(DEDAŞ), tarımsal sulamanın yoğun olarak başlaması beklenen Haziran ayı öncesinde anlaşma imzalayan Diyarbakır’ın Bismil ve Çınar ilçelerindeki tarımsal sulama abonesi çiftçilerinin, kullanacakları elektrik enerjisini kayıt altına almak için başlattığı çalışmaları önemli ölçüde tamamladı.

Çalışmalara, önceki yılların aksine, bu yıl çiftçilerin de destek verdiği gözden kaçmadı.

Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü ile Elektrik Piyasası ve Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği tarafından yapılan çalışmalar, enerji şirketi ile anlaşma imzalayan tarımsal sulama abonelerine gönderilmeye başlandı.

Bir yandan 2015 yılı sulama sezonunda kullanacakları elektrik enerjisinin, takılacak sayaçlar ile kayıt altına alınmasını kabul eden çiftçi aboneler, yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgilendirilirken, diğer yandan da ekipler saha çalışması yapmaya başladı.

Söz konusu aboneleri tek tek dolaşan Dicle EDAŞ ekipleri, sayacı olmayan abonelere elektrik sayacı takarken, sayacı bulunan abonelerin sayaçları ise kontrolden geçirilerek, sulama sezonuna hazır hale getiriliyor.

Taraflar durumdan memnun

Önceki yılların aksine bu yıl Bismil ve Çınar’daki tarımsal sulama abonelerin neredeyse tümünün kullanılan elektrik enerjisini kayıt altına alacak pano ve sayaçların takılmasına olumlu yaklaştığı, hatta bu uygulamayı desteklediği gözden kaçmıyor.

Bu durum hem Dicle EDAŞ’ta, hem de uygun fiyat ile elektrik alarak tarımsal sulama yapma imkanı elde eden çiftçiler arasında sevinçle ile karşılandı. (İLKHA)