• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Bülent Arınç: Sokakta insanların kafasını ezen katiller var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman`a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kentte faaliyet yürüten STK temsilcileri ile kanaat önderleri ve alimlerle yemekli bir programda bir araya geldi. İsim vermeden 6-8 Ekim saldırılarında PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına değinerek, sokakta insanların kafasını ezen, üstünden araçla geçecek kadar gözü dönmüş katilerin var olduğunu ifade etti.

Arınç, konuşmasında isim vermeden 6-8 Ekim saldırılarında, PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına değinerek, “Çözüm süreci önünde o kadar engeller var ki, taraftar görünüp de arkasını döndüğünde provokasyon planlayan, insan öldüren, sokağa çıkıp elindeki sopayla insanların kafasını ezen, üstünden araçla geçecek kadar gözü dönmüş katiller var. Herkes her şeyi biliyor.” dedi.

Her partinin meşru olduğunu ve hiçbirine itirazlarının olmadığını söyleyen Arınç, “Ama kendilerine yol olarak yalanı, iftirayı, kavgayı ve şiddeti seçmiş olanlara biz Allah`tan hidayet diliyoruz. Millete diyoruz ki, biz kavgacı değiliz. Biz barışı ve huzuru istiyoruz, kucaklaşmak ve helalleşmek istiyoruz. Gözyaşı dinsin, cenaze gelmesin istiyoruz. Bunun içinde başımızı belaya soktuk ama çözüm sürecine bütün vücudumuzu koyduk.” ifadelerini kullandı.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir