• DOLAR 32.569
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2434.866
  • ...
Adana yerelden ve iktidardan hak ettiği hizmeti alamadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Kanal A, Duru TV ve Çukurova FM ortak yayınına konuk olan Adana bağımsız milletvekili adayı Salih Demir gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

Bağımsız aday olarak seçime girmenin, parti olarak seçime girmekten daha zor olduğunu ifade eden Demir, “Bağımsız olarak seçime girmek kolay değil. Hür adayların insanlığa sunumu var. Bu anlamda birçok ilde aktif potansiyelimiz olduğu halde sadece 9 aday ile seçimlere girdik. Bizler de Adana`da girmeyi kararlaştırdık. Bu konuda sahada birçok ilgi ve teveccüh ile karşılaşıyoruz. Adana`nın bütün köyleri ile bütün mahalleleri çalışma alanımızdır. Bu anlamda 7 Haziran`a kadar bu tempo ile çalışırsak Allah`ın izni ile Adana`dan bir vekil göndeririz. Bu çalışmalar kapsamında birçok büyük mahallede miting yapmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Demir, Adanalılara seslendiği konuşmasında, “Kendi menfaatlerimizi, halkın menfaatlerinin önüne geçirmeyeceğiz. Doğrunun yanında yer almak en büyük ilkemiz olacaktır. Bu konuda Mecliste çok yanlışlık var. Hür Adaylar doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecektir. Seçilmemiz halinde herkes Hür adayların sözlerinin erlerinin olduğunu görecektir.” ifadelerini kullandı.

“Adana`da 14 vekil var ama halk hiç birini doğru düzgün tanımıyor”
Her seçim döneminde sahaya inen vekil adaylarının seçildikten sonra bir daha Adana`ya uğramadığını belirten Demir, Adanalının oyunu vermiş olduğu 14 milletvekilini seçildikten sonra Adana`da kimsenin görmediğini söyledi.

Demir, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Çukurova ve özellikle Adana yıllardan bu yana ne yerelden ne iktidardan hak ettiği hizmeti almadı. Normalde Adana`nın 14 milletvekili var. Geziyoruz, dolaşıyoruz. Halk, vekilini tanımıyor. Bu neden kaynaklanıyor? Vekillerin seçimden seçime buraya gelmesi sahaya inmesi, seçildikten sonra bir daha sahada gezmemesinden kaynaklanıyor. Bizler Hür Adaylar olarak kesinlikle böyle yapmayıp, önce neysek, seçildikten sonra da o olacağız. Adana`da trafik ve çarpık kentleşmenin yanı sıra, en büyük ikinci sorun ise işsizlik sorunudur.  Adana`da yok yok. Tarım, sanayi ve ticaret şehridir. Normalde işsizliğin en az olması gerekirken TÜİK verilerine göre, Şırnak`tan sonra işsizlik sorunun en fazla olduğu ikinci şehirdir. Son zamanlarda Adana göç alan şehir değil, göç veren şehir haline geldi. Bunun temel sebebi incelendiğinde ortaya farklı şeyler çıkıyor. Bu noktada Adana`ya verilen sözlerin ve işlerin takipçisi olacağız.”

“Çözüm süreci çözümsüzlüğe dönüştü”
Çözüm sürecinin hükümetin tek muhatap kabul etmesinden dolayı çözümsüzlüğe dönüştüğünü belirten Demir, “Çözüm süreci çözümsüzlüğe dönüştü. Bizler bu ülkede kavganın olmamasını en çok isteyen tarafız. Bu ülkede barışın olması için elimizdeki tüm imkânları harcamaya hazırız.  Bu süreçte, çok yanlışlıklar yapıldı. Kürt sorunun çözümünde tek tarafın muhatap alınması hataydı. Çünkü Müslüman Kürtlerin tek temsilcisi yoktur. Hükümetin bu konuda bir takım özel görüşmelerini anlayabiliriz. Ama bununla birlikte tek temsilci onlarmış gibi yola devam edilirse, bugün olduğu gibi süreç yine tıkanır.  Bu süreçte muhatap alınmamamıza rağmen bu süreci sürekli destekledik.” diye konuştu.

“Adalet sisteminin sil baştan değişmesi lazım”
Adalet sistemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Adana bağımsız milletvekili adayı Demir, "Bu ülkede adalet sisteminin sil baştan değişmesi lazım. Mesela Adana`da son yaşanan hukuk katliamı! katliam diyorum çünkü gerçekten boş ve gereksiz bir karardı. Çünkü Valilikten izin alınarak yapılan Kutlu Doğum programlarını düzenleyen insanlar örgüt üyeliğinden cezalandırıldı. Şimdi adalet bunun neresinde? Yeni bir anayasa, sivil anayasa yapılmalı ve bu konuda önerilerimiz vardır. Hiçbir yarımcılığın olmadığı sivil anayasa yapılmalı.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir