• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Diyarbakır'da tefecilik iddiasıyla baskın yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçelerinde tefecilik yaptığı iddia edilen A.Ü. isimli şüphelinin iş yerinde yapılan aramalarda 7 adet Brovning marka silah ve yaklaşık 2 Milyon TL değerinde çek, bono, tapu fotokopisi ve belgeler ele geçirildi.

Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince "Tefecilik" suçuna yönelik olarak 08 Mayıs 2015 tarihinde yapılan çalışmalarda, A.Ü. isimli şahsın ilimiz Kayapınar ve Bağlar merkez ilçelerinde bulunan ikameti ve işyerinde yapılan aramada; 7 adet Browning marka 9 mm çapında silah, Silaha ait 3 adet şarjör ve 12 adeti yabancı menşei/i toplamda 74 adet fişek, 1 milyon 832 bin 240 TL tutarında çek, bono ve çek fotokopisi, 10 sayfa not kağıdı, 1 adet tapu fotokopisi ve belgeler ele geçirilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Gözaltına alınan A.Ü. hakkında ise tefecilik ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanuna Muhalefet suçundan şüpheli sıfatıyla yasal işlem başlatıldığı belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir