• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
Saraççeşme Ortaokulu öğrencilerinden resim sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar’da Öğretmenevi bahçesinde Saraççeşme Ortaokulu öğrencileri tarafından resim sergisi açıldı. Karakalemden suluboya resimlere, kapı süslerinden anahtarlıklara, folyo ve alüminyum işlerine kadar yüzün üzerinde farklı çalışmasının yer aldığı, 1 yıllık emeğin ürünü olan sergi büyük ilgi gördü.

Serginin açılışına İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Berhuni, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç ile Saraççeşme Ortaokulu Müdürü Mustafa Deliktaş, daire amirleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sergiyi gezerek, sergide yer alan resimler hakkında bilgi alan Kaymakam Karatepe, yaptıkları güzel eserlerden dolayı okulun öğretmen ve öğrencilerini tebrik etti.

Saraççeşme Ortaokulu Güzel Sanatlar Öğretmeni Ayşe Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, malzeme sıkıntısı çektiklerini, çok zor şartlar altında arkası yazılı kâğıtların üzerine öğrenciler tarafından hazırlanan resimlerde güzel eserlerin bulunduğunu söyledi. Resim çizmenin insanları fiziki ve zihinsel olarak rahatlattığını ifade eden Akın, öğrencilerin çalışmalarında hayal dünyalarını kâğıda yansıttığını belirtti.

Resim çizmenin sadece bir yetenek işi olmadığını vurgulayan Akın ''Resim çizen bir kişinin hayal dünyası da ufku da geniş olmalı. Düşündüklerini, hayalindekini, gördüğünü kâğıda yansıtmak kolay değil. Resim çizmek sadece bir yetenek işi değildir. Öğrencilerimiz değişik tekniklerle, farklı çalışmaları ile etkinlikler yaptı. Hayal güçlerini ve kendi iç dünyalarını resme yansıtmakta çok başarılılar. Çocuklara bu fırsatın verilmesi gerekiyor. Çünkü bir şekilde içlerindeki o duyguları dışa vurabilecekleri bir mecra yok.'' ifadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir