• DOLAR 32.498
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2488.776
  • ...
Lise öğrencilerinden bilim fuarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Sezai Karakoç Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile bilim fuarı açtılar.

Öğrencilerin okul girişlerinde açtıkları fuarda, fizik, kimya, biyoloji, tarih ve coğrafya gibi alanlarda hazırlanmış 33 proje sergileniyor.

Fuarda, 11. sınıf öğrencileri Selma Karabulut ile Süleyman Mutlu’nun hazırladıkları ‘İslamofobi’nin Nedenleri ve Çözüm Yolları’ adlı proje dikkat çekti.

Proje koordinatörü Biyoloji Öğretmeni Erdoğan Ekinci, öğrencilere proje yapma bilinci kazandırmak amacıyla fuar çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Öğrencilerin, projeyle birlikte bilimsel çalışmalara önem gösterdiğini belirten Ekinci, “Yaklaşık 2 aydır proje sergisinin hazırlıklarını yapıyoruz. Sergide 33 tane proje sergileniyor. Serginin düzenlenmesinde temel amaç, öğrencilerimize proje yapma bilincini kazandırmak. Çünkü öğrencilerimizin çoğu proje dendiğinde önyargılı yaklaşıyorlar. Bu, öğrencilerin hayatları boyunca yaşayacakları önemli bir tecrübe ve deneyim. Sonraki yaşantıları boyunca bu tecrübeler ve deneyimler, bilimsel açıdan öğrencilere yararlı olacak.” dedi.

Sergi, 2 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. (Hamza Adiyaman-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir