• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
GSO'dan meslek okulu öğretmenlerine eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Programı çerçevesinde Gaziantep Sanayi Odası tarafından hazırlanan “Mesleki Eğitim İçin Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği Projesi” kapsamında, Gaziantep meslek okulu öğretmen ve idarecilere yönelik eğitimler verilmeye başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın operasyon faydalanıcısı olduğu proje, GSO liderliğinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında yürütülüyor.

Toplamda 500 öğretmene, 10 grup şeklinde ve 2 gün süreyle verilmesi planlanan eğitimlerin 29 Mayıs’a kadar devam edeceği belirtilirken,  eğitimlerde, Gaziantep’teki sanayi yapısı ele alınarak, Gaziantep’te ön planda olan tekstil, gıda, makine, metal, kimya ve plastik sektörleri, alt sektörleri dahil olmak üzere detaylı bir şekilde anlatıldığı belirtildi.

Eylül 2015’e kadar devam edecek olan projenin amaçları arasında meslek okulları ve özel sektör arasındaki işbirliği ve ilişkilerin güçlendirilmesi, öğrenci, öğretmen ve özel sektör boyutu ile mesleki eğitimin öneminin vurgulanması ve mesleki eğitime olan ilginin arttırılması, meslek seçimi ve kariyer planlaması için alternatif öğrenme metotlarının hayata geçirilmesi bulunuyor.

GSO bünyesinde mesleki eğitim danışma ve destek masasının kurulduğu proje ile ayrıca, meslek okulları, özel sektör, oda ve STK’ların içerisinde bulunacağı bir ağ kurularak ortak çalışma platformunun oluşturulması da hedefleniyor.

Meslek Lisesi mezunu öğrencilerin istihdam oranının arttırılmasına katkı sağlayacak olan proje,  Gaziantep ili mesleki eğitim stratejisinin oluşturulması, kentte aktif sektörler arasında olan makine-metal, gıda, tekstil ve kimya ve plastik sektörlerinde çalışan ustabaşı ve usta öğreticilerin pedagojik ve profesyonel yeteneklerinin geliştirilmesi, projenin hedef olarak belirlediği konular arasında gösteriliyor.

Bu kapsamda usta, ustabaşı ve usta adaylarına yönelik verilecek eğitimler ise 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşeceği açıklandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir