• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
`Çiftçimizi ciddi anlamda etkileyecek bir zarar yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te  özellikle dün akşam saatlerine doğru etkili olan gök gürültülü sağanak yağmur ve dolu yağışının Merkez Şahinbey ve Karkamış ilçelerinde hububat ekili alanlara kısmen zarar verdiğini belirten Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, kent genelinde filizlenme döneminde olan fıstık ağaçlarının ise yağışlardan dolayı her hangi bir zarar görmediğini söyledi.

Bugün sabah saatlerinden itibaren hububat ekili alanlarda oluşan zarar oranını tespit çalışması başlattıklarını kaydeden Karayılan, konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu.

“Net zarar yapılan çalışmaların ardından rapor halinde sunulacak”

Hububat alanlarında kısmi bir zararın olduğunu ancak fıstık yetiştiricilerinin şuan için endişe etmemesi gerektiğini kaydeden Karayılan,  “İlçe Müdürlüklerinden aldığımız bilgelere göre şuan itibariyle bazı alanlarda Hububat ekili alanların zarar gördüğü bilgisini aldık. Fakat kaç dönüm alanın zarar gördüğü ile tam olarak net bilgiyi, yapılan çalışmaların ardından rapor halinde paylaşacağız.”dedi.

 “Fıstık ağaçları yağışlardan her hangi bir zarar görmedi”

Kent genelinin büyük bölümünde etkili olan dolu yağışının fıstık ağaçlarına hiçbir şekilde zarar vermediğini belirten Karayılan, “Allah`a hamd olsun, filizlenme döneminde olan fıstık ağaçları yağışlardan her hangi bir zarar görmedi. Bu noktada fıstık yetiştiricileri endişe etmesinler. Aldığımız bilgilere göre önümüzdeki günler yağışlar yerini sıcak havaya bırakacak.”diyerek bu yıl rekoltenin bekledikleri gibi olduğunu sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir