• DOLAR 32.319
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2292.817
  • ...
İşsizlik ve yoksulluk sorununa çözüm üretilmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, seçim çalışmalarına hız verdi. Hemen her gün çeşitli ziyaretlerde bulunan Yavuz'un bu seferki adresi Ceylanpınar ilçesi oldu. Çalışmalar kapsamında ikinci defa geldiği Ceylanpınar`da esnafı ziyaret eden Yavuz, daha sonra seçim bürosunun açılışına katıldı.

Sabahın erken saatlerinde yola çıkan Yavuz`a uzun bir araç konvoyu eşlik etti. Seçim çalışmaları için hazırlanan anons minibüsünün de eşlik ettiği konvoy, anonslar eşliğinde ilçeye girdi. Kendisini destekleyen HÜDA PAR ilçe teşkilatı üyeleri tarafından coşku ile karşılanan Yavuz, Ceylanpınarlı esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

İşsizlik, tapu sorunu, vergide adaletsizlik, Suriye`den gelen göç dalgasının olumsuz etkileri gibi birçok sorunları dile getiren esnaf, bu konuda yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

Esnaf ziyaretinin ardından Cumhuriyet Caddesinde bulunan seçim bürosunun açılışına Yavuz, seçim otobüsünün üzerinden halka hitap etti.

Türkiye`de doğruya doğru yanlışa yanlış diyecek bir muhalefet anlayışına ihtiyaç var

Halka hizmet etmenin Hakk`a hizmet etmek olduğu anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Yavuz, “Muhalefet anlayışımızı İslami temeller üzerine oturtuyoruz. Bunlardan birincisi; birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmektir. İkincisi ise iyilik, güzellik, takva ve kardeşlik üzerine yardımlaşma; kötülük, günah ve düşmanlık üzerine ise yardımlaşmamadır. İdeolojik ve siyasi düşüncesi bizden farklı olan birileri iyi bir şey yaptığı zaman onları destekleyeceğiz. Ama halkımızın menfaatine ve Hakk`ın rızasına uygun olmayan şeyleri de reddedeceğiz. Meclisin şu anki durumu göz önünde bulundurulduğunda sanırım Türkiye`de böyle bir muhalefete ihtiyaç vardır. İşte, hür adaylar olarak biz buna talibiz.” diye konuştu.

“Bölgenin en büyük sorunu olan işsizlik sorunu derhal çözülmelidir”

Ziyaret ettiği Ceylanpınar esnafının, en büyük sorunun işsizlik ve yoksulluk olduğunu dile getiren Yavuz, en verimli topraklar üzerine kurulmuş Atatürk Barajı gibi önemli bir baraja sahip bir bölgede Nisan ayından itibaren binlerce insanın çalışmak için memleketini terk ederek batı illerine göç etmesinin anormal bir durum olduğunu söyledi.

Milyonlarca işsize ve açlık sınırı altında yaşayan insana dikkat çeken Yavuz, yoksulluk sorununun giderilmesi için çözümlerin üretilmesi gerektiğini belirterek yoksullukla mücadele etmeden kuru kuruya halka sabrı tavsiye etmenin doğru olmadığını söyledi.

Seçim bürosunun açılışından sonra Yavuz ve beraberindeki heyet, daha sonra oğlunu kaybeden Ramazan Dilekçi`ye taziye ziyaretinde bulunarak acılı babaya sabırlar diledi.

Heyet, çeşitli temasların ardından ilçeden ayrıldı.  (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir