• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Ortaokul öğrencilerinden resim sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Mehmet Emin Değer ortaokulu öğrencilerinin yaptığı karma resim sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılışı ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından yapıldı.

Ortaokul öğrencilerinin ders yılı içinde yaptığı yaklaşık 200 çalışmanın yer aldığı karma resim sergisinde öğrencilerin Sulu boya, kara kalem, pastel, baskı tekniği, guaş, yumurta, maske boyama ve perspektif çalışmaları yer aldı.

Kızıltepe Mehmet Emin Değer ortaokulu Müdürü Osman Bayır ve öğretmenler tarafından karşılanan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş`e ilçe Milli eğitim müdürü Mehmet Sabahattin Genç ile şube müdürleri eşlik etti. Sergi ve yapılan çalışma hakkında bilgilendirilen Kaymakam Ermiş, en güzel üç eserin sahibi öğrencileri altın ile ödüllendireceğini söyledi.

Kaymakam Ermiş öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “Değerli öğrencilerimiz, resim serginizi gezdik güzel çalışmalarınız var tebrik ediyorum. Yetenek çok önemli ama güzel sanatlarda her şey yetenek değil, eğitim de çok önemli. Çok başarılı olmak istiyorsak yetenek bize yüzde 30 katkı sağlar, yüzde 70 i eğitimdir. Dolayısıyla öğretmenlerimizi çok iyi takip etmemiz lazım, onların önerilerine kulak vermemiz lazım.” dedi.

Resim konusunda çok yetenekli öğrencilerin olduğunu dile getiren Ermiş, “Resim konusunda çok yetenekli arkadaşlarımız var özelikle Esra, Ayşenur ve Aynur şunu söyleyeyim size: Başarılı olmak için çok çalışmamız lazım, normal olursak yüzde 50`lerde oluruz. Çok çalışırsanız yüzde 10, yüzde 5, yüzde 2`lere girebilirsiniz. Çok başarılı olmak için de en azından yüzde 5`e girmek gerekiyor bunu böyle bilmelisiniz çok çalışmak lazım.” diye konuştu.

Başarılı öğrencilerin altınla ödüllendirileceğini belirten Ermiş, Son olarak şunları söyledi: “Bizler sizleri ödüllendiriyoruz, gerek TEOG sınavlarında gerek sportif başarılarınızda gerekse güzel sanatlarda il derecesine giren veya bölgede finallere katılan ya da Türkiye`de final, yarı finallere katılanları genellikle altın ile ödüllendiriyoruz. Öğretmenlerimizi de. Ben başarılı çalışmalarınızın devam etmesini diliyorum, velilerinizi tebrik ediyorum.” (Mehmet Aslan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir