• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Mimar Kerem Yazgan, bilgilerini geleceğin mimarları ile paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleşen söyleşiye, Mimarlık Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Özgür Değertekin, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Özgür Değertekin yaptığı açılış konuşmasında, mimar Kerem Yazgan’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Mimar Kerem Yazgan "dizaynografi (tasarım eyleminin tasarımı)" konu başlığı altında yaratıcı tasarım eyleminin kurgusu ve yöntemleri üzerine deneyimlerini paylaştı.

Bina tasarımı üretimi sırasında tanımlanan eylemler doğrultusunda yapılan projeler hakkında bilgiler veren Yazgan, mimarların etrafında olup bitenleri iyi gözlemlemesi ve mimarın girdiği çıktığı yerleri iyi analiz etmesi gerektiğini söyledi.

Yazgan, mimarlıkta sistem tasarımının oluşumunu anlatarak, tasarımda fikir bulmanın ve fikri eyleme dönüştürme evresinden bilgiler vererek, slaytlar ve fotoğraflar eşliğinde mekânlarda ve binalarda yapılan tasarım çalışmalarından bahsetti.

Ankara Arena çok amaçlı spor salonu, Aselsan Gölbaşı kampüsü ve turuncu ev dizaynlarını öğrencilerle fotoğraflar eşliğinde anlatan Yazgan, öğrencilere mimarlığı sadece eğitim olarak değil, bir hayat biçimi olarak benimsemeleri tavsiyesinde bulundu.  (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir