• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Hür Aday Yapıcıoğlu`nun Kayapınar seçim bürosu tekbirler eşliğinde açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayapınar ilçesi Gaziler semtindeki  seçim bürosunun açılışını tekbirler eşliğinde gerçekleştirdi.

Seçim bürosu açılışında bir konuşma yapan Yapıcıoğlu seçim süreci ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Yapıcıoğlu ve HÜDA PAR Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Demir birer konuşma yaptı.

Seçim bürosu açılışında konuşan Yapıcıoğlu, AK Parti ve HDP`nin Kürt meselesini kendi çıkarları için kullandığını  ifade etti.

‘`Süreç yürümüyor patinaj yapıyor``

Temalarının önemli bir kısmının Kürt meselesi ve Kürt meselesinin çözümü olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, çözüm sürecini yürüttüğünü söyleyenlerin bu konuda yeterince samimi olmadıklarını ve kendilerinin de sürecin başından bu yanan bu durumu dile getirdiklerini söyledi.

Yapıcıoğlu, “Hükümet Kürt meselesini PKK`nin elindeki silahı bırakma meselesine indirgemiş. Diğer taraf kendi parti menfaatlerini milletin menfaatlerinin önüne koyuyor. Bu nedenle bu süreç yürümüyor, patinaj yapıyor.`` dedi.

"Kürt sorunu yoktur "

Son bir iki ay içerisinde adına çözüm süreci dedikleri mevzuda nelerin yaşandığının açıkça görüldüğünü ve Cumhurbaşkanı`nın ‘‘Kürt sorunu yoktur.`` şeklindeki söylemlerine de değinen Yapıcıoğlu, hükümet ve HDP`nin kendi aralarında varıldığını belirttikleri mutabakata rağmen bir şeyin değişmediğini ve gelinen noktada varılan noktada “Kürt sorunu yoktur” söyleminin ortaya çıktığını söyledi.

“Bu meseleyi çözmeye zorlamak için meclise gidiyoruz inşallah”

Halkın, bu sorunun çözülmesi yönündeki ısrarının onlara geri adım attırdığını belirten Yapıcıoğlu,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi bu çözüm sürecini biz tek başımıza yürüteceğiz, diyorlar. İki tarafta ‘bizim muhatabımız halktır, biz halkla çözeceğiz` diyorlar. Biz de başından beri söylüyoruz. Samimiyetsiz oldukları görülen, kendi menfaatlerini milletin ve memleketin menfaatlerinin önüne geçiren insanları, bundan vazgeçmeye zorlamak için, masadan kaçanları, kaçak görüşenleri oraya oturmaya zorlamak için, daha doğrusu bu meseleyi çözmeye zorlamak için meclise gidiyoruz inşallah. Eğer bu meselenin mutlaka ama mutlaka hiçbir şarta bağlanmadan adil bir şekilde ve kalıcı olarak çözülmesini istiyorsanız buna en samimi ve güçlü bir desteği verecek, kaçak görüşenleri deşifre edecek, yanlış yapanları uyaracak, adaletten ayrılanları ikaz edecek birilerinin orda olması lazım. O birileri olmaya adayız. Bunun için güçlü bir destek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sesimizin gür çıkması için son 25 günde gayretimizi arttıralım”

Kendisini destekleyen HÜDA PAR üye ve gönüllülerine hitaben, “Şimdiye kadar elinizden geleni yaptınız. Seçime 25 gün var. Zaruri ihtiyaçlar dışında dinlenme olmamalıdır. Oturma olmamalıdır. ” şeklinde konuşmasını sürdüren Yapıcıoğlu, bu 25 gün içinde daha fazla çalışarak her bir kişinin bildiği, tanıdığı kişileri ikna etmesi için biraz daha gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Yapıcıoğlu, “Allah`ın izniyle oraya gideceğiz ama arkamızdaki destek ne kadar güçlü olursa orada çıkaracağımız seste o kadar güçlü olacaktır. Bu sesin gür bir şekilde çıkması için desteğin güçlü olması için bu son 25 günde gayretimizi arttıralım.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Seçim bürosunun açılışında kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Demir ise, seçim barajından dolayı Parti olarak seçimlere giremediklerini bundan dolayı Hür Adayları desteklediklerini söyledi.

‘`Zekeriya Yapıcıoğlu`nun yanındayız``

HÜDA PAR olarak Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu`nu desteklediklerini belirten Demir,   “Yapıcıoğlu`nu destekliyor ve var gücümüzle yanında olduğumuzu burada ifade etmekten gurur duyuyoruz.`` dedi.

‘`Zekeriya Yapıcıoğlu`na kefiliz``

Zekeriya Yapıcıoğlu`nun halktan biri olduğunu belirten Demir,  sözlerini şöyle bitirdi:

"Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu`nun kefiliyiz. Çünkü onu çok iyi tanıyoruz. O bizden biri, o sizden ve halktan biridir. Biz Diyarbakır da sadece bir milletvekili adayımızı bağımsız olarak gösterdik. Ondan dolayıdır ki Hür Dava Partisi olarak tamamen bütün var gücümüzle gecemizi gündüzümüze katarak adayımızı destekliyoruz.`` şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Yapıcıoğlu`nun kurdeleyi kesmesiyle beraber seçim bürosunun açılışı yapıldı.

Çocuklara ayrı bir ilgisi olduğu bilinen Yapıcıoğlu`nun yine kız çocuklarını sevdiği ve ellerini öptüğü görülürken engelli bir vatandaşın Yapıcıoğlu`nu çağırması üzerine Yapıcıoğlu`nun koltuğundan kalkıp engelli vatandaşın yanına gidip onu dinlemesi takdirle karşılandı.

Çeşitli ikramların yapıldığı açılış töreninde sağanak yağmura rağmen halkın ayrılmaması dikkat çekti. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir