• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Soma`da hayatını kaybeden işçiler anılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soma'da 13 Mayıs 2014'te 301 işçinin hayatını kaybettiği, 162 işçinin yaralandığı maden faciası, Türkiye'nin en ağır maden facialarından biri olarak tarihteki yerini aldı. Facianın birinci yılında hayatını kaybeden madenciler, düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak, mevlit okutulacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Soma Mezarlığı`nda yapılan ve 52 madencinin kabrinin bulunduğu Madenci Şehitliği de, saat 11.30`da, Mevlit`i Şerif`in okutulmasının ardından açılacak. Akşam da ilçedeki Ulu Camiinde, madenciler için mevlit okutturulacak.

Ayrıca, Maden İş Sendikası tarafından 17.00 ile 20.00 saatleri arasında, Kaymakamlık önündeki meydanda bir tören düzenlenecek. Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutulacak.

Maden faciasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında toplam 45 kişi hakkında dava açılmıştı. Bu sanıklardan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın ile İşletme Müdürü Akın Çelik, İşletme Müdür yardımcısı Ertan Ersoy, güvenlik uzmanı Yalçın Erdoğan, vardiya amiri Yasin Kurnaz ve vardiya amiri Hilmi Kazık, Mehmet Ali Günay Çelik, maden ocağının genel müdürü Ramazan Doğru tutuklanmıştı.

İlk duruşması Nisan sonunda yapılan davanın ikinci duruşması 15 Haziran'da görülecek. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir