• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vali Işın, İran'da Şemsi Tebrizi'nin kabrini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Valisi Musa Işın, Iğdır Valisi Davut Haner  ve iki ilin heyetleri ile birlikte Türkiye-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı'na katılmak üzere İran'ın Hoy Kentine geçti.

Hoy Valisi Hüseyin Seyvani Asl tarafından karşılanan heyet daha sonra kent gezisine katıldı.

Hoy kentinde bulunan Şemsi Tebrizi'nin kabrinde dua eden Ağrı Valisi Musa Işın, Urumiye Televizyonuna Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı'nı değerlendirdi.

Yüzyıllardır komşu olan iki ülkenin işbirliği yapmasının önemine değinen Vali Işın, "İki ülke insanının ekonomi, sosyal, kültürel ve eğitim konularında işbirliği yapması kaçınılmazdır. 5'incisinin düzenleneceği toplantıda şu ana kadar önemli mesafeler kat edildi. Tabi halen çözülmesi gereken önemli problemler var. Özellikle Gürbulak Sınır Kapısında yaşanan problemlerin çözümü için de bir gündem oluşturulması gerekiyor " diye konuştu.

Anadolu'dan, Mevlana'dan Şemsi Tebrizi'ye selam getirdiklerini belirten Vali Işın, "Atalarımız da yüzyıllar önce bu topraklarda birlikte yaşadılar. Bin yıllık ortak kültürümüz var. O yüzden biz kendimizi evimizde hissediyoruz. Bizi burada ağırlayan herkese teşekkür ediyorum. Umarım bu toplantılarda daha fazla mesafe kat ederiz ve sorunların aşılmasına vesile olur." ifadelerinde bulundu.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir