• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Kaymakam Ermiş:'Hepimiz birer engelli adayıyız'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç ile birlikte Kızıltepe Engellilerle Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti.

Engellilerle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Kaymakam Ermiş, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, engelliler haftasının sadece bir hafta olarak değil yılın 365 günü onların yaşam hakkına saygı gösterecek şekilde özellikle idareciler ve yerel yönetimlere iş düştüğüne vurgu yaptı.

Kaymakam Ermiş ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Engelliler Haftası nedeniyle ilçemizdeki engelliler derneğini ziyaret ettik. Ne zaman ne olacağı belli olmaz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu kendi çocuklarımızda olabilir. Hiç kimsenin engelli olmama diye bir garantisi yok. Her şeyden önce, tedbirli ve dikkatli olmak lazım. Kurallara uymak lazım. Özellikle trafikteki kurallara uymak lazım. Engelliler haftasını bir hafta olarak düşünmememiz lazım. Yılın 365 günü onların yaşam hakkına saygı gösterecek şekilde özellikle idarecilere yerel yönetimlere düşüyor bu yük. Kentsel düzenlemeleri onlara göre yapmak lazım. Bizler de kaymakamlık, STK’lar  ve odalar olarak, Engelliler Derneğimize destek olmaya çalışıyoruz. Engelli basketbol takımı var. İşadamlarımız ve bizler müsabakalara gitmelerine destek oluyoruz.” dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir