• DOLAR 32.559
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2428.504
  • ...
Almanya`da üç ayda 13 camiye saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman Sol Partinin Federal Parlamentoda verdiği soru önergesine, federal hükümet tarafından verilen cevapta, bu yılın ilk üç ayında 13 camiye politik nedenlerden dolayı saldırı yapıldığının kaydedildiği bildirildi.

Federal hükümetin verdiği cevapta, camilere, cami derneklerine ve diğer İslami kuruluşlara yapılan saldırıların, Yahudi kurumlara ve havralara yapılan saldırıların aksine, halen ayrı bir kategoride tescil edilmediği kaydedildi.

Bu yüzden Polis İstatistik Dairesi PKS tarafından kaydedilen rakamların gerçekleri tam olarak yansıtmadığı düşünülüyor. Sol Parti tarafından, camilere ve Müslümanların kurumlarına yapılan saldırıların ne zaman ayrı bir kategoride kaydedileceğine dair yöneltilen soru karşısında, federal hükümet eski cevabı hatırlattı.

Eski cevapta federal hükümet böyle bir uygulamanın, ancak içişleri bakanları konferansında kararlaştırılabileceğini bildirmişti. Böyle bir girişimin federal hükümet tarafından desteklenip desteklenmeyeceği konusunda ise somut bir ifade kullanılmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir