• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
Belediye mağduru olduğunu iddia eden vatandaş açlık grevine girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Yeni Mahalle Raman Caddesinde ikamet eden Şakir Üney isimli vatandaş, belediyenin kendisine ev yapmak için imar izni verdiğini ve daha sonra yaptığı ev karşılığında evinin imar izni olmadığı gerekçesiyle kendisinden haksız bir şekilde defalarca yüksek meblağda para istendiğini iddia etti.

Her seferinde belediye adına parti yetkililerine para verdiğini ve son olarak da sivil mahkemelerinin kendisinden 130 bin TL daha ceza kestiğini ileri süren Üney, duruma tepki gösterip evinin önünde çadır kurarak süresiz açlık grevine girdi.

Belediyenin kendisine yaşattığı mağduriyeti anlatan Üney, “Ben esnafım ve bir dükkânım vardı. Mülk sahibi o kaldığım dükkânı sattı. Ben de kendi arsamın üzerine bir dükkân yapmaya karar verdim. Batman`ın çoğunda arsalarda sayısal olmadığından ruhsat verilmiyordu. Ruhsat için 8 ay ancak çıkacağını söylediler. Dükkân sahibi 6 ay müddet vermişti ve çıkmak için o süre dolmadan işimi hal etmem gerekiyordu. Belediye HDP`nin elinde olduğundan, HDP`nin mahalle komisyonuna gittim. Oradan HDP`ye, HDP`den de Batman Belediyesine gittim. Bana, ‘Arsanda bina yap` dediler. Benim üç katlı bir evim vardı. Evimi sattım bu yeni yerimi yaptım. Ondan sonra başıma gelmeyen bir şey bırakmadılar.” dedi.

“Sivil mahkemeleriyle 130 bin lira ceza kestiler”

Ev yaptıktan sonra başına gelmeyen kalmadığını vurgulayan Üney, “HDP`nin parti yetkililerinden biri benimle belediyeye geldiği için ‘bayramlığımı ver` dedi ve 350 TL benden aldı. O paradan sonra bana, ‘2 tutuklu aile var, gıda yardımı ver` dedi, onu da verdim. Daha sonra 8 değer ailesi adıyla yine gıda yardımı istediler ve onu da verdim. Ardından bir müddet sonra müsaade verdikleri inşaatımın üçüncü katını yıkmamı istediler. O katı yıkmamak için 4 ay bekledim ve sonra benden 10 bin TL bağış istediler, onu da verdim. Bağış, tutuklu ve değer aileleri adına benden para alanların hepsini tanıyorum.” diye konuştu.

Partinin evini yıkmasını istediğini belirten Üney, “10 bin TL`yi vermeden önce birisi geldi ve bana, ‘parti karar vermiş evini yıkacaksın` dedi. İki kişi geldi ve bana, ‘partiye küfür etmişsin` dedi. Beni onların sivil mahkemesine götürdüler. Beni götürenlerin isimlerini de biliyorum. Ondan sonra beni icraya ve mahkemeye verdiler. 130 bin TL ceza yazdılar. Ben bu parayı veremeyeceğimi söyledim. Parti meclis üyesi ve parti yöneticisinden bir kişi bana, ‘sen konuşamasın itirafçı mısın?` diye sordular. Üç yıldır peşlerinden geziniyorum. Çalmadığım kapı ve derdimi söylemediğim kişi yok.” şeklinde konuştu.

“Çaresiz süresiz açlık grevine giriyorum”

Kendisine yaşatılan mağduriyetlerden sonra icra geldiğini söyleyen Üney, “Beni icraya verdiler ve bu yüzden üç yıldır çalışamıyorum. Kendi çapımda bende esnafım banka hesaplarım bloke oldu ve arabam hacizlidir. Onları Allah`a havale ediyorum. Çaresizlikten süresiz açlık grevine gireceğim.” ifadelerini kullandı.

Sorununun bir türlü çözülmediğini dile getiren Üney, “Daha önceki seçimde eşim ve çocuklarımla beraber belediyenin önüne benzin götürüp eylem yaptım. Beni durdurdular ve benden vekâlet alıp sorunu gidereceklerini söylediler. Parti meclis üyelerinden bir kişi, ‘olmasa parayı biz öderiz` dedi. Hepsi yalan çıktı. Seçimden sonra ben açlık grevine girdim. Bir saat kalmadım eylemime son verdiler. Yine sorunu gidereceklerini söylediler ama yapmadılar ve üç yıldır gidip geliyorum. Onlar izin verdi ‘yap` dediler yaptım sonra niye yapmışsın diye 130 bin TL ceza kestiler. Belediye başkanı, imar müdürü ve tüm belediye yetkililere gittim. Ama sorunu çözmediler.” dedi.

Yanında belgelerinin de olduğunu belirten Üney, dediklerinin doğru olduğuna dair Kur`an`ın üzerine yemin edebileceğini ifade ederek sorununun çözülene dek süresiz açlık grevine girdiğini söyledi. (M. Sait Çelik-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir