• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Ahilik Haftası'nda esnafa karanfil dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin merkez ve ilçe oda başkanları, Diyarbakırkapı semtinden başlayarak yaklaşık bin esnafın işyerleri ziyaret ederek kendilerine karanfil verdi.

Mardin Odalar Birliği ve Meslek odalarının organize ettiği Esnaf ziyaretleri etkinliğine, Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Doğan Gazan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa İmrak, Mardin Ticaret İl Müdürü Ahmet Bilgiç ve oda başkanları katıldı. Esnaf ziyaretleri etkinliği sırasında, vatandaşların ve esnafın sorunları da dinlendi.

Ahilik Haftasının Tüm Esnaf ve Sanatkarlara Hayırlar getirmesini dileyen Vali Yardımcısı Tuna, “Ahilik Haftası nedeniyle oda başkanlarımızla beraber, esnaflarımızı ziyaret etme kararını aldık. Esnaflarımızı ziyaret sırasında, birer karanfil hediye ediyoruz. Hem onlarla sohbet ediyoruz hem de Esnaf bayramlarını kutluyoruz.” dedi.

MESOB Başkanı Gazan ise “Ahilik geleneği Osmanlı’dan gelmektedir. Ahilik, esnaf ve sanatkârın kardeşliği, birlik ve beraberliği demektir. Bugün esnafımızın bayramını kutluyoruz. Tüm Esnaf ve sanatkârımıza hayırlı olsun.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir