• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Özürlü aile yetkililerden yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Adaklı ilçesine bağlı Kamışlıgöl Köyü`nde yaşayan ve fertlerinin çoğu özürlü olan Uğurlu ailesi, yetkililere seslenerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Babasının vücudunun yüzde 92 oranında felçli olduğunu belirten Mehmet Uğurlu, kendisi ve eşinin de yüzde 40 özürlü olduklarını, bu nedenle babasının bakımını yapmakta zorlandıklarını dile getirdi.

Rahatsızlığından ötürü çalışmakta zorlandığını belirten Uğurlu, devletten babası için bakıcı vermeleri talebinde bulundu.

“Devlet rapor veriyor ama bakıcı hizmeti vermiyor”

Babası için kendilerine bakıcı hizmeti verilmesi talebinde bulunan oğul Mehmet Uğurlu, babasının yatalak ve vücudunun yüzde 92`sini kullanamadığını belirterek, “Elimiz de doktor raporu olmasına rağmen ne bakıcı ne de bakıcı ücreti veriyorlar. Ben ve eşimde özürlüyüz, annem de hastadır. Bu yüzden bizde babamın bakımını yapmakta zorlanıyoruz. Devlet bize rapor veriyor buna rağmen bakıcı hizmeti vermiyor.” dedi.

“Oturduğumuz ev insan sağlığı açısından uygun değil”

Başvurmalarına rağmen bugüne kadar yetkililer tarafından kendilerine herhangi bir yardımda bulunulmadığını ileri süren Uğurlu, “Ben ve eşimde hasta olduğumuzdan babamın bakımını tam anlamıyla yapamıyoruz. Babam sürekli evin içinde rahatsız oluyor. Bizler de ancak hava sıcak olduğunda onu evin önüne çıkarıyoruz ama yetmiyor. Babamı hastaneye özel araçla götürmek durumundayız ve bu da bize ayrıca bir külfet oluyor.” diye konuştu.

“Tüm ihtiyaçları evde görülüyor”

Babasının rahatsızlığından dolayı ev de özel bakıma ihtiyacı olduğunu belirten Uğurlu, babasının 10 günde bir protezini değiştirdiğini, bu durumunda ayrıca bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Mehmet Uğurlu sözlerini şöyle bitirdi: “Babamı hastaneye her götürüp getirdiğimde para ödemek durumundayım ve gelirim olmadığından da çoğu zaman bunu da yapamıyorum. Ve diğer ihtiyaçları da var tabii. Berber getirip evde saç tıraşını yapıyorum vs. Bu giderleri karşılamakta zorluk yaşıyorum. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Hiçbir şey yapmasalar da babamın bakıcı hizmetini karşılasınlar.” (Nihat Kanat-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir