• DOLAR 32.571
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2432.737
  • ...
SON DAKİKA
Gercüş Yüceköy`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Köy-Der, Gercüş ilçesine bağlı Yüceköy`de (Balanê) yılın son Kutlu Doğum etkinliğini gerçekleştirdi.

Etkinlik, öğle namazının ardından Molla Murat Güneş`in Kur`an tilavetiyle başladı. Daha sonra programın açılış konuşmasını M. Ali Dursun yaptı. Dursun, Bu etkinliklerin kendileri için Peygamber sevgisinin ve yüce ahlakının hatırlanması açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Dursun, “Tüm peygamberlerin görevi şudur; insanları başkalarının boyunduruğu altından kurtarıp Allah`ın kulluğuna davet ettiler. Daha öncede dediğimiz gibi bu etkinlikleri her sene tekrarlayacağız. Çünkü biz şeref ve izzeti onda görüyoruz.” dedi.

Etkinlik, mevlithanların okuduğu Mevlidi şerif ile Köy-Der Rehber ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti. Daha sonra Köy çocuklarının kendi aralarında hazırladıkları şiir ve ilahilerini seslendirdiler.

Okunan ilahilerden sonra Batman Köy-der gönüllülerinden Ahmet Gürceğiz Hoca Kürtçe konuşma yaptı.

Peygamberlerin gönderilmesine ve Allah`a kulluğa davet etmelerine değinen Gürceğiz “Kardeşlerim, Allah insanı yarattığı zaman bir amaç ve gaye ile dünyaya göndermiştir. İnsanın görevi Allaha kulluk etmektir. Allah Kur`an`ı Kerim`de şöyle buyurmuştur: ‘Ben insan ve cinleri yaratmazdım. Ancak bana kulluk etmelerinden dolayı yaratmışım.` Yeryüzünde bulunmamızın nedeni sadece Allah`a kulluk etmek içindir. Allah`a gerçek manada nasıl Abd ve kul olacağız. Allah rahmet ve merhamet etmiştir. Hiçbir zaman bizi sahipsiz ve çobansız bırakmamıştır. Hz Âdemden bu yana her zaman devir devir, nöbet nöbet her gelen peygamber kendi kavimlerine Allah`a kulluğa davet etmiştir.” diye konuştu.

Daha sonra platforma çıkan sanatçılar ilahi ve ezgilerini seslendirdi. Etkinlik, Ahmet Gürceğiz`in yaptığı dua ile sona erdi. Programın ardından köy halkının hazırladığı mevlid yemeği katılımcılara ikram edildi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir