• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Şanlıurfa bağımsız adayı Yavuz, Didan Aşireti`ni ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz seçim çalışmaları kapsamında Suruç'un önde gelen aşiretlerinden Didan Aşiretini ziyaret etti.

Taşlıkuyu (Kızılkuyu) köyünde gerçekleşen ziyarette Yavuz ve beraberindeki heyeti, Şeyh Said kıyamına destek verdiği için sürgüne gönderildiği Isparta`da hayatını kaybeden Didan Aşireti lideri Ramazan Ağa`nın yeğeni Hacı Halil Şahin karşıladı.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Yavuz, Şeyh Sait Efendi`nin kıyamından anekdotlar aktardı. Şeyh Said`in Hz Hüseyin gibi İslam dininin muhafazası için kıyam ettiğini belirten Yavuz, Allah bu yolda sıkıntı çekmiş herkesin hayrını kabul etsin dedi.

Ziyarette aile büyüklerinin Şeyh Said`e verdiği desteği anlatan Şahin, şöyle konuştu: “Şeyh Sait Efendi şeriat devletini kurmak için kıyam etmeye karar verir. Bu amaçla birçok yere gittiği gibi Suruç ilçesine de gelerek aşiretleri gezer ve onlardan söz alır. Bu aşiretlerden birisi de bizim aşiretimizdi. Yani onlar kıyam ettiği zaman buradaki aşiretler de buradan kıyama katılacaklardı. Kıyam başlayıp Şeyh Said Efendi Diyarbakır`a girince işler istediği gibi gitmedi. O zaman Şeyh ve arkadaşlarını idam ettiler. Daha sonra bizim burada da babamı ve amcamı tutuklayarak Isparta`ya gönderdiler. Amcam orada hayatını kaybetti. Sonra babam ve amcaoğlum Isparta`dan gelip biz ailece Suriye`ye kaçtık. Sonra af çıkınca ailemiz tekrar Suruç`a gelip yerleşti.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin ailesi, çalışmalarda Yavuz`a başarılar diledi. Ziyaret yapılan ikramların ardından sona erdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir