• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
Mardinliler ümmetin sesine ses verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi`nde okuyan öğrencilerin bir araya gelerek kurduğu Artuklu Düşünce Topluluğu, “Ümmetin Sesi” adlı bir program düzenledi. Üniversitenin rektörlük binasındaki Vali Kılıçlar Konferans salonunda yapılan program saat: 20.00`de başladı.

Ezgiler seslendirildi… Tiyatro oyunu sahnelendi

Elif Önen (11) ile Zeynep Sıla Arslan`ın (11) sunuculuğunu yaptığı etkinlik ilahiyatı Vedat Dal`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başladı. Programa katılan Özlem sanatçıların Bilal ise Gazze`de, Halepçe`de ve Bangladeş`te yaşanan zulümler ile ilgili bestelenen ezgiler seslendirdi. İlahilerin ardından şiirler okundu, Oratoryo ve tiyatro oyunu sahnelendi. Mücahit Önen ve Sait Güler`in “Feki-Mela” adlı tiyatrosunu büyük beğeni aldı.

 Halk yoğun ilgili gösterdi

Yoğun ilgiden dolayı birçok kişi ayakta programı takip ederken özellikle 6-8 Ekim olaylarından Diyarbakır`da katledilen Yasin ve arkadaşları için üzerine seslendirilen ezgiler duygulu anlar yaşattı.

Amacımız; Ahlaki değerlere uygun bir atmosfer yaşatmak

Artuklu Düşünce Topluluğu adına bir konuşma yapan Vedat Dal ise Artuklu Düşünce Topluluğu olarak değerlerimize uygun etkinlikler düzenleyerek üniversitede ahlaki değerlere uygun bir atmosferi yaşamaya ve yaşatmaya gayret ettiklerini ifade etti. Bu kapsamda 2013 yılında İslami Gençlik Haftası adlı bir etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Dal, “Bir sonraki yıl Nisan ayında Kutlu Doğum Etkinliği,  Haziran ayında ise ‘Arayıştan Adayışa` isminde bir etkinlik daha düzenledik. Bu sene de Mustazaflar Haftası vesilesiyle ‘Dersim`den Halepçe`ye Mazlumların Dinmeyen Feryadı`  adlı bir etkinlik yaparak mazlum coğrafyamızın sesini en iyi şekilde yansıtmaya çalıştık. Yine bu sene Mardin Öğrenci Platformu`nun üniversitemizin tüm yerleşkelerinde üç gün boyunca düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliğinde aktif rol alarak görevimizi en iyi şekilde yapmaya ve Muhammedi atmosferi üniversitemizde yaşatmaya çalıştık. Bu etkinliklerde katkısı olan bütün kardeşlerimizden, üyelerimizden ve hocalarımızdan Allah razı olsun Rabbim ecirlerini kat kat versin inşallah.” diye konuştu.

İslam ümmetinin suskunluğu bizi incitiyor

Bu gün ise “Ümmetin Sesi” adlı etkinliklerini düzenlediklerini dile getiren Dal, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu etkinlikteki temel amacımız İslam ümmetinin feryadını en gür seda ile buradan haykırmaktır! Bugün dünyaya baktığımızda; Başta Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Arakan, Myanmar, Doğu Türkistan olmak üzere Müslümanlar kendi topraklarında esir olarak yaşamakta; bombalanmakta; yaşlı, genç, çocuk ve hatta kundaktaki bebeklerin bedenleri bu binlerce tonluk bombalarla paramparça edilmektedir. Müslümanların çığlıkları adeta kulakları sağır etmekte; masum kanları seller oluşturacak derecede akıtılmakta ve anne babaların dinmeyen feryatları yürekleri parçalayarak arşa yükselmektedir. Daha dün Kurban Bayramında kardeşlerimiz gözlerimizin önünde, bıçaklanarak, binalardan atılarak katledildiler! Zılgıtlar eşliğinde vahşice yakıldılar. İslam Ümmetinin yaşadığı ve yaşamakta olduğu bunca acıdan bizleri daha fazla inciten durum; Müslümanların ve İslam ümmetinin suskunluğudur!”

Programa HÜDA PAR`ın destelediği Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç ve Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı A. Kadir Üründü de katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir