• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Mardinli STK`lardan Görmez`e destek açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'deki 50'nin üzerindeki dernek, vakıf ve sendikanın bir araya gelerek kurduğu Mardin STK Platformu, yayınladığı yazılı basın açıklaması ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i hedef alarak hedef tahtasına koyanların maksadının üzüm yemekten çok bağcıyı dövmek olduğu ileri sürüldü.

Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın tarafından yapılan açıklamada, “Seçim sath-ı mailine girdiğimiz bu dönemde yapılan tartışmaları ve girilen polemikleri hepimiz ilgiyle takip etmekteyiz. Seçim dönemlerinde politikacıların dikkat çekmek için daha popülist ve sansasyonel açıklamalar yapması anlaşılır bir durumdur. Temennimiz sükûnetle ve sühuletle bu sürecin tamamlanması ve milli iradenin tecelli etmesidir. Bütün siyasi ve sosyal tarafları seçim propagandaları ve çalışmalarında barış süreci ve huzur ortamına zarar verecek her türlü ilişki, söz ve eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz." çağrısı yapıldı.

Bazı siyasi parti veya sosyal gurubu temsil eden grupların atmosferi bahane ederek ve mütemadiyen dini sembollerimize yönelik olumsuz beyanatta bulunmalarına tepki gösteren Aydın, “Bunun en son örneği de Diyanet İşleri Başkanlığının statüsü ve durumu üzerinden oluşturulmaya çalışılan algı operasyonudur. Türkiye`de din eğitimi, dini hayat, dini yaşamın kamusal alanda görünürlüğü, dini mekânların statüsü ve din hizmetleri konularında özgürce tartışmaların olmasının faydalı ve gerekli olduğuna inanıyoruz. ‘Yeni Türkiye` tartışmalarında diğer anayasal kurumlar gibi Diyanet İşleri Başkanlığı ve fonksiyonları da mutlaka tartışılmalıdır. Tartışmayı bağlamından kopararak özellikle Diyanet İşleri Başkanı muhterem Mehmet Görmez Hocayı hedef tahtasına koyanların maksadının üzüm yemekten çok bağcıyı dövmek olduğu görülmektedir. Makam aracı üzerinden ahlak zabitliğine soyunma gayretkeşliğine heveslenenler hiç de inandırıcı olmadıklarını bilmelidirler. Birileri ‘Eski Türkiye` alışkınlıklarını aşamadığı için Diyanet İşleri Başkanını ürkek, pasif, mahcup, ülke ve dünya gündemine kayıtsız görmek isteyebilir. Mehmet Görmez Hoca ise Modern ve Kadim olanı, Doğu ve Batıyı, Felsefe ve Geleneği bir arada taşıyıp yeni bir ufku işaret edebilen engin donanımı, mütevazı ve bilge kişiliği ile birilerinin ezberini bozmaktadır. Kendisine yönelik itibar cellâtlığının da kökeninde bu gerçek yatmaktadır. Türkiye`de ve İslam dünyasında Müslümanlar için büyük bir değer ifade eden Görmez Hocamızın Mardin olarak da takdirle ve saygıyla karşılanıp sahiplenildiği bilinmelidir.” dedi.

Aydın açıklamasında hiç kimse milletin değerleri ve sembollerine karşı koyarak muvaffak olamayacağını dikkat çekerek, “Politikacılar, gazeteciler, aydınlar ve toplum önderleri daha nezih ve saygılı bir dil kullanmalı, sosyal dokumuzu ve değerlerimizi rencide edici beyanlardan kaçınmalıdır. Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak seçimlerin şiddet ve baskıdan uzak, seçmenin hür iradesini sandıklara yansıtabildiği bir atmosferde neticelenmesini temenni ediyor ve herkesi sağduyu içinde davranmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir