• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
İran: Nükleerde Nihai Anlaşma Mümkün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VİYANA - İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Arakçı, nihai anlaşma için son tarih olan 1 Temmuz'a kadar anlaşma sağlanmasının mümkün olduğunu söyledi.

Arakçı, müzakerelere katılmak üzere geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da gazetecilere yaptığı açıklamada, iki taraf arasında halen anlaşmazlıklar ve farklılıklar bulunduğunu belirtti.

Müzakerelerde "mutabık olunan tek bir metne" ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Arakçı, "Biz, son tarih öncesinde bir anlaşmaya ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi.

İran ile BM'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın oluşturduğu  5+1 grubu arasındaki nihai anlaşma metnini tamamlamak üzere gerçekleştirilen müzakereler, Avusturya'nın başkenti Viyana'da başladı.

Farklılıkların giderilmesinin amaçlandığı görüşmelerin, bakan yardımcıları düzeyinde 15 Mayıs'a kadar sürdürülmesi bekleniyor.

İran yaptırımların tamamen kaldırılmasını, P5+1 ülkeleri ise nükleer faaliyetlerin tamamen barışçıl amaç gütmesini istiyor.

İran ile P5+1 grubu arasında 2 Nisan 2015 tarihinde İsviçre'nin Lozan kentinde bir uzlaşmaya varılmış ve nihai anlaşmanın 30 Haziran`a kadar tamamlanması konusunda mutabık kalınmıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir