• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...

Ağrı Valisi Musa Işın ve beraberindeki heyet Türkiye-İran 5. Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı'na katılmak üzere İran'a gitti. Gürbulak Sınır Kapısından giriş yapan heyet,  Bazergan Kaymakamı ve Maku Merkez Kaymakamı tarafından karşılandı.

Işın ve beraberindekiler ilk olarak Maku Fermandarı  Şahin Alizade'yi makamında ziyaret etti.

Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesinin hem iki ülke hem de bölge ülkeleri için önem arz ettiğini kaydeden Maku Fermandarı Alizade, toplantının amacına ulaşması ve dostluk ilişkilerinin daha da gelişmesini umut ettiklerini söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti'nde sıcak bir ilgiyle karşılandıklarını belirten Ağrı Valisi Musa Işın, şu ana kadar ele alınan konuların sonuca ulaşması ve yeni hedeflerin ortaya konulmasını umduklarını belirtti.

Vali Işın, “Yapılan toplantının sadece ekonomik anlamda değil, sosyal ve kültürel anlamda işbirliği sağlaması açısından da büyük önem taşıyor. Tabi bu vesileyle Gürbulak Sınır Kapısındaki ticari işbirliğinin arttırılmasına yönelik de girişimlerimiz olacak. İnşallah bu her iki ülkenin sınır illeri için de hayırlara vesile olur." diye konuştu.

Heyet daha sonra Serdar Sarayı'nı ziyaret etti.

İran İslam Cumhuriyeti'nin ?hoy kentinde gerçekleştirilecek Türkiye-İran 5. Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı'na Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkâri illeri de katıldığı öğrenildi. (İLKHA)