• DOLAR 32.524
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.675
  • ...
Nepal`de yine çok şiddetli deprem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi internet sitesinde yapılan açıklamada, Nepal'in başkenti Katmandu ile Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de hissedilen depremin, Katmandu'dan 83 kilometre uzaklıkta ve 18,5 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

Deprem, başkent Katmandu'da paniğe yol açtı.

Katmandu'nun merkezindeki Tamil semtinde bulunan AA muhabiri Metin Aktaş'a göre, deprem sırasında halk panik içinde sokağa fırladı ve binalardan uzaklaşmaya çalıştı.

Kentin çarşı kısmındaki esnaf, dükkanlarını kapatarak bölgeden ayrıldı. Sivil savunma ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Nepal ordusuna ait helikopterler ise kentin üzerinde uçuyor.

Panikle sokağa çıkan halk, binaların yakınlarında durmak istemediği için kentte trafik kilitlendi. Tamil semtinde yıkılan bina olmadığı gözlendi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi ve Bangladeş'in başkenti Dakka'da da hissedilen depremde, can ya da mal kaybı olup olmadığı yönünde henüz bilgi bulunmuyor.

Nepal'de 25 Nisan'da yaşanan 7,8 büyüklüğündeki depremde 8 binden fazla kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 18 bin kişi yaralanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir