• DOLAR 32.514
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2490.088
  • ...
Sarı:`Siz engelliler rahmet ve bereket kaynağısınız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10-16 Mayıs Engelliler haftası münasebetiyle, açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, doğuştan veya daha sonradan, bazı sebeplere bağlı olarak gerçekleşen engelli olma halinin, her insanın karşılaşabileceği durumlardan biri olduğunu belirterek, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Engellilerin yaşadığı problemlerin bireysel olmayıp, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabası ile çözülebilecek sorunlar olduğunu hatırlatan Sarı, “Engelli vatandaşlarımız için normal hayat standardını temin etmek, toplumsal duyarlılıkla mümkündür. Unutulmamalıdır ki, asıl engelliler, karşılarına çıkan engeli aşamayanlardır."  Dedi.

“Sizler, toplumumuzun rahmet kaynağısınız”

Engellilere de seslenen Sarı, “Hayatı paylaşmak için herhangi bir engel yoktur. Bu noktada eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon gibi ihtiyaçlarınızın farkındayız. Sizler, toplumumuzun rahmet kaynağısınız. Bu farkındalıkla sizler için ülkemizin tüm ferdinin bilinçlendirilmesi, önceliklerimiz arasındadır.” ifadelerini kullandı.

204 özel öğrenciye taşımalı eğitim imkânı

İl genelinde 204 özel öğrencinin taşımalı eğitim olanağından faydalandığını belirten Sarı, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilimizde, 120 öğrencimizin özel eğitim gördüğü 2 Özel Eğitim İş Uygulama okulu, 17 işitme engelli öğrencimizin eğitim gördüğü işitme engelliler ilk okulu ve ortaokulu, Bin 140 öğrencimizin özel eğitim gördüğü 7 Rehabilitasyon merkezi ve 85 öğrencimizin eğitim gördüğü 23 özel eğitim sınıfımızla, ilimizde hizmet vermekteyiz. Ayrıca İl genelinde 204 özel öğrencimiz taşımalı eğitim kapsamında, eğitim gördüğü okullara taşınmaktadır” şeklinde konuştu.

“Her vatandaşımızın eğitim hakkı vardır”

Sarı konuşmasında, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, her vatandaşımızın eğitim hakkı  olduğu ilkesinden yola çıkarak, engelli öğrencilerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi için gereken tüm çabayı göstermekteyiz. Engelli öğrencilerimizin, yeterlilikleri ve yapabildikleriyle değerlendirilebilmeleri ve kendilerini toplum içinde ifade edebilmelerine yönelik adımları atabilmelerinin, onların mutluluğu için temel koşul olduğu bilincindeyiz. 10–16 Mayıs arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinliklerinin öncelikli amacı da, insanlarda bu bilinci ve duyarlılığı oluşturmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin kalkmasını ve daha sağlıklı bir yaşam standardına kavuşmalarını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir