• DOLAR 32.746
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2506.529
  • ...
SGK çalışanları Sosyal Güvenlik Haftasını kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Sosyal Güvenlik Batman İl Müdürü Alaettin Ökten, mesajda Sosyal Güvenlik Kurumu olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Sosyal Güvenlik Kurumunun, 81 İl Müdürlüğü ve 502 Sosyal Güvenlik Merkezi’nde toplam 28 bin personelle hizmet verdiğini belirten Ökten, kişinin doğumundan ölümüne, hatta ölümünden sonra hak sahiplerinin yanında yer alan bir kurum olduklarını ifade etti.

Vatandaşlara en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyleyen Ökten, “Kurumumuz; daha etkin, verimli, hızlı hizmet sunmak ve vatandaş odaklı hizmeti ön planda tutan anlayışı gereği ilçelerde de teşkilatlanarak hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi ilke edinmiştir. İlimize genel olarak baktığımızda; ilimiz nüfusunun 557 bin 593 olduğu, sosyal güvenlik kapsamında toplamda 72 bin 506 kişinin çalıştığı (yüzde 13,00), 29 bin 985 kişinin emekli maaşı aldığı (5.38), 144 bin 980 (yüzde 30,21) kişinin GSS kapsamında gelir testi yaptırdığı, sosyal güvenlik kapsamına giren kişi sayısının 438 bin 698 olduğu, bunun da nüfusun yüzde 79,00’una denk geldiği görülmektedir.” ifadeleri kullandı.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdamla mücadelenin öncelikli görevleri arasında yer aldığını belirten Ökten, “Kaynakların daha etkin ve verimli kullanılması için atılan adımlar sonucunda kayıp ve kaçakların önlenmesi, sağlık giderlerinin kontrol altına alınması, hizmetlerin yerinde verilmesi, sosyal taraflarla diyaloğun geliştirilmesi ve tüm vatandaşlarımıza etkin ve verimli hizmetler sunulmasında hiç kuşkusuz reformun uygulamasındaki kararlılığımızın büyük etkisi vardır.” şeklinde belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir