• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
'Savaşın Çocukları' belgeseli izleyenleri duygulandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanlığı Kadın Kolları Komisyonu tarafından tertiplenen, Suriye’deki savaş dramını konu alan ‘Savaşın Çocukları’ adlı belgesel, ilk defa izleyicilerle buluştu.  

Yönetmenliğini Tülay Gökçimen’in yaptığı ve Suriyeli masum çocukların dramını anlatan ‘Savaşın Çocukları’ adlı belgeselin gösterimiyle, Suriye’de yaşanan iç savaş ve Esed rejiminin kendi halkına yaptığı zulüm gözler önüne serildi.  

Programa Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Arslan, Bingöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyza Başak Koç, Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik ve İHH Bingöl Şube Başkanı Muhittin Gili’nin de katıldı.  

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan ve Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Arslan’ın yaptığı selamlama konuşmaları ile başlayan programda, ailesinden birçok ferdi Suriye’de kaybeden Aktivist İman Bedir Hanım, Suriye’de yaşanan dramı anlatarak katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

İman Bedir’in duygu dolu konuşmasından sonra ‘Savaşın Çocukları’ belgeseli gösterime sunuldu.

“Dört yılda 20 bine yakın çocuk katledildi”

Savaşta ailesini, vücudunun bir veya bir kaç uzvunu kaybeden, doğup büyüdükleri toprakları yitiren çocukları ve onların psikolojilerini konu alan belgeselde, Suriye’nin İdlib kentindeki Atme Mülteci kampında, sınır illerinde ve büyük şehirlerde yaşayan mülteci çocuklarla yapılan çekimler ,duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Suriye’de dört yıldır devam eden iç savaş ve beraberinde getirdiği sorunların en çok çocukları etkilediği vurgulanan belgeselde, Esed rejiminin dört yılda 20 bine yakın çocuğu katlettiği, kiminin varil bombasıyla, kiminin kimyasal silahla, kimilerinin de açlık ve dondurucu soğuk sebebiyle hayata veda ettiği anlatılıyor.

‘Savaşın Çocukları’ belgesel gösteriminin ardından, Aktivist İman Bedir Hanım’a programa katılımı anısına plaket, Aktivist İman Bedir’in, savaş nedeniyle engelli olmuş iki çocuğunun bakımını üstlenmesi dolayısıyla, 10 Mayıs Dünya Anneler Günü anısına plaket ve hediye takdim edildi.

Plaketi Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Arslan, Anneler Günü hediyesini de Bingöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyza Başak Koç verdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir