• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ahilik Haftası nedeniyle esnaflara karanfil dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki esnaf ve meslek odaları başkanlarıyla beraber, ilçedeki  Cumhuriyet Meydanı  ve çevresinde bulunan yaklaşık beş yüz esnafın işyerlerini ziyaret ederek, kendilerine karanfil verdi.

Esnaf ve Meslek odalarının organize ettiği Esnaf ziyaretleri etkinliğine, Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin Odalar Birliği Başkanı Doğan Gazan, Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, Şoförler Odası Başkanı Bedran Şahin ile Marangozlar ve Doğramacılar Odası Başkanı İsa Tunç katıldı.

Kaymakam Ermiş, esnaf ziyaretleri etkinliği sırasında, vatandaşların  ve esnafın sorunlarını da dinledi.

Ahilik Haftası ve yapılan etkinlik ile ilgili bilgi veren ilçe Kaymakamı  Ermiş, “Ahilik Haftası başladı, biz de ilçemizde, oda başkanlarımızla beraber, esnaflarımızı ziyaret etme kararını aldık. Tabi Kızıltepe’de esnaf sayımız on bin civarında. Kızıltepe büyük bir yer ama, en azından beş yüz tane çiçek almak suretiyle, esnaflarımızı ziyaret edelim dedik. Esnaflarımızı ziyaret sırasında, birer karanfil hediye ediyoruz. İlgi güzeldi, hem onlara hatırlatıyoruz, aynı zamanda da Ahilik Haftası konusunda toplumda farkındalık  uyanmış oluyor. Tabi önümüzde bazen çocuk, bazen de mağdur durumda olan Vatandaşlarımız da oldu. Onların da sorularını dinliyoruz, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

Marangozcular ve Doğramacılar Odası Başkanı İsa Tunç  da yaptığı açıklamada, “Ahilik geleneği Osmanlı’dan gelmektedir. Ahilik, esnaf ve sanatkârın kardeşliği, birlik ve beraberliği demektir. Ahilik, ‘ben siftah etmişim, komşum da siftah etsin’ mantığını gütmektedir. Osmanlı’dan bu yana gelişmekte olan ülkemiz, maalesef ahilik geleneğini, ahilik ahlakını unutmuştur. Bu geleneği yeniden canlandırmak, birlik ve beraberlik ile kardeşliği ülkemizde, özellikle esnaf ve sanatkârlarımız arasında tesis etmek için, her yıl Ahilik Haftası kutlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İlçe esnafı ise, kendilerinin hatırlanmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, ziyaretlerinden dolayı Kaymakam Ermiş ve oda başkanlarına teşekkür ettiler. (Mehmet Aslan-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir