• DOLAR 32.51
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2492.445
  • ...
Kızıltepe'de muhtarlar seçimle ile ilgili bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda Milletvekili genel seçimlerinin güvenli bir şekilde yapılması için alınan ve uygulanması gereken kurallar ile ilgili toplantı düzenlendi.

Bilgilendirme toplantısına ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, ilçe Jandarma komutanı Koray Süer, Muhtarlar derneği başkanı Hatip Şeran ve ilçenin merkez ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan ilçe Kaymakam Ermiş, “Yıllardır bu işi yapıyorsunuz. Önemli olan konu herkesin özgür ve hür iradesine dayalı olarak sandığa gitmesi ve oyunu kullanmasıdır. Hiç kimsenin baskı ve zorlama altında kalmadan hür idaresiyle kendi oyunu kullanması ve devlet memurlarının siyaset işine karışmaması lazım. Önümüzdeki hafta seçime girecek siyasi parti ilçe başkanları ve milletvekili adayları ile seçim güvenliği toplantısı yapacağız. 

Şimdiye kadar ilçemizde sessiz, sakin bir şekilde huzur içerisinde bir seçim atmosferi yaşıyoruz. İnşallah seçim sırasında ve sonucunda da bu şekilde yaşanır.” dedi.

Başkasının yerine oy kullanmaması gerektiğini belirten Kaymakam Ermiş, "Herkesin gidip kendi oyunu kullanması lazım kimsenin kimseye etki yapmaması lazım. Herkes hür idaresiyle herkesin kendi düşüncesi var. Bizim temennimiz asla ve asla tehdide dayalı, korkuya dayalı uygulamaların yaşanmaması. Biz buna karşıyız, böyle bir şey olduğunda bizi haberdar edin. Vatandaşın hür ve özgür iradesinin seçime yansıması konusunda da biz her türlü yardımı vatandaşımıza sağlarız.” diye belirtti.

Toplantıda ilçe emniyet müdürlüğü ilgili birimleri tarafından slayt gösterisi eşliğinde seçim sürecinde ve seçim günü muhtarların sorumlulukları ve sandık güvenliği konusunda seçim gününe kadar ve seçim günü uyulması gereken kurallar ve muhtarları ilgilendiren kısımlar hakkında bilgiler verildi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir