• DOLAR 32.56
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2427.201
  • ...
Gaziantep'te 'Ahilik Haftası' kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen Ahilik Haftası, Gaziantep Valiliği himayesinde Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ile yerel kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde düzenlendi.

Ahilik kültürünün tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirilen Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Demokrasi meydanında başlayan Ahilik Haftası kutlamalarının ardından Ahilik pilavı dağıtıldı.

Ahilik kutlamaları hakkında bilgiler veren Gaziantep Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Ahiliğin sanatın, ticaretin bir mesleği olduğunu ve Ahilik felsefesinin temellerinin 12. yüzyılda Kırşehir’de atıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi, tören alanında şet kuşatması tiyatro gösterisi ile anlatıldı. Gösterinin ardından halka geleneksel ahi pilavı, ciğer kavurması ve ciğer kebabı ikram edildi.

Yapılan törenin ardından Gaziantep Valiliği il binasında Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya tarafından yılın en yaşlı ahisi, yılın kadın ahisi ve yılın genç ahisine plaketlerini takdim etti.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir